API ontwikkeling

API voor software integratie

Wat is een API en waarvoor gebruik je het?

Een Application Programming Interface is eenvoudig gezegd een software-interface die ervoor zorgt dat 2 of meer applicaties, op een veilige wijze, onderling kunnen communiceren. Over en weer worden er verzoekjes en antwoorden aan elkaar gekoppeld. Het inzetten van een API is interessant voor jouw organisatie als je data wilt integreren met andere applicaties zoals bijvoorbeeld webapplicaties, eigen websites, mobiele apps of met zogenoemde “third-party websites”. Goede voorbeelden waar ze gebruik maken van Application Programming Interfaces zijn boekingssites of betaalproviders. Zij halen en verwerken namelijk informatie uit meerdere systemen.

API voor grafische gebruikersinterface

API’s worden vaak gebruikt bij het programmeren van grafische gebruikersinterface (GUI) componenten in de rol van het aanbieden van data en logica. De grafische gebruikersomgeving is de grafische schil waar jij als gebruiker in je dagelijkse werkzaamheden mee werkt. De API levert de bouwstenen om het programma te ontwikkelen. Certigon ontwikkelt en plaatst de benodigde bouwstenen bij elkaar. We maken hierbij gebruik van de nieuwste technologieën zoals RESTful, OData, WebRTC en GraphQL. Wist je dat je het ook kunt inzetten voor het ontwikkelen van koppelingen? Wij gebruiken ze vaak bij het ontwikkelen van Business Intelligence oplossingen zoals Power BI.

Een Certigon API is een schaalbare oplossing

Als wij een API ontwikkelen dan zorgen wij ervoor dat deze altijd schaalbaar is. Dit houdt in dat de API zowel horizontaal als verticaal te schalen is. Hiermee kan het zonder problemen achter load balancers en cloud omgevingen draaien. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken kunnen onze API’s dit op zowel Windows als Linux systemen. Zo vangen we eventuele piekbelasting op die kan ontstaan als je bijvoorbeeld een grote marketingcampagne draait.

Hoe veilig is een API?

Met het gebruik van een API kan je klanten en leveranciers toegang geven tot informatie uit jouw systemen. Het is dus belangrijk dat er bij het ontwikkelen van een API bewust wordt omgegaan met de security. Door authenticatie toe te voegen in de vorm van OAuth en Openid connect, worden ze beveiligd met marktconforme standaarden en is de informatie veilig. Certigon vindt veiligheid het belangrijkste onderdeel van de API. Wij willen namelijk niet dat jouw informatie op straat komt te liggen. Want naast imagoschade kan het door de invoering van de AVG ook nog eens grote financiële gevolgen hebben.

Betrouwbare API oplossing

Gezien de bovenstaande risico’s is het daarom verstandig om een API te laten ontwikkelen door een expert die bewust is van de risico’s en deze voor jou in kaart brengt. Het ontwerpen van een API vergt naast technische kennis ook een sterk analytisch vermogen met begrip voor eventuele impact op de bedrijfsvoering van de klant. Bij Certigon staat kwaliteit en veiligheid altijd voorop. Wij zijn gekwalificeerd in diverse programmeertalen en gebruiken de nieuwste frameworks en technologieën. Bovendien kunnen wij als strategisch partner een grote bijdrage leveren bij het opstellen van duidelijke doelen en het uitwerken van kwalitatief goede ontwerpen voor de API oplossing die past bij jouw organisatie.

Denk je erover om een API voor jouw organisatie te laten ontwikkelen? Of wil je weten of een API een oplossing is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over andere software ontwikkel diensten verwijzen wij je graag naar de pagina softwareontwikkeling. Voor referenties kun je onze referentie pagina bekijken.

Certigon is jouw software specialist in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Bel ons gerust

055-8442674

Oude Beekbergerweg 19

7331 HL Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.