6 juni 2019 Marketing team

Bandbreedte is oneindig

Iedereen die oud genoeg is om zich het geluid van verbinding met internet te herinneren met een inbelmodem, is zich er terdege van bewust dat er een bovengrens bestaat voor hoe snel iets kan worden gedownload. Het lijkt echter nooit zo snel te zijn als we zouden willen.

De beschikbaarheid van bandbreedte neemt met een duizelingwekkende snelheid toe, maar we zijn nooit tevreden met de snelheid die we ervaren. We leven in een tijdperk waarin het mogelijk is om high definition-tv te streamen. Nog zijn we niet tevreden! We raken geïrriteerd wanneer we een snelheidstest uitvoeren op onze internetverbinding om tot de ontdekking te komen dat we op een goede dag misschien de helft van de geschatte downloadsnelheid krijgen dan waarvoor we betalen. Om nog maar niet te spreken over de uploadsnelheid, deze is waarschijnlijk nog veel slechter. We verbazen ons door het vermogen om een ​​realtime videogesprek met iemand aan de andere kant van de wereld te hebben, maar reageren vervolgens met extreme frustratie wanneer de verbindingskwaliteit begint te dalen en we moeten vragen: “ben je daar nog?”, aan een gezicht dat is bevroren op het scherm.

Vandaag hebben we DSL- en kabelmodems; morgen kan glasvezels wijdverspreid zijn. Maar ondanks dat bandbreedte blijft groeien, groeit de hoeveelheid gegevens en onze behoefte aan meer en sneller. We zullen nooit tevreden zijn.

,

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.