23 april 2019 Marketing team

Behoefte om je Microsoft Access applicatie te koppelen aan één of meer andere systemen

koppelingen tussen systemen

Behoefte om je Microsoft Access applicatie te koppelen aan één of meer andere systemen

Als de wensen met betrekking tot de applicatie(s) binnen een organisatie wijzigen dan zie je vaak de behoefte aan koppelingen tussen systemen om data uit te wisselen. Door koppelingen te maken tussen deze applicaties kun je handmatige handelingen en bijgevolg ook fouten voorkomen. Zo kan ook de snelheid waarmee data in een ander systeem beschikbaar is een reden zijn om een koppeling te maken met één of meerdere systemen.

Als we kijken naar de structuur van Microsoft Access dan is Microsoft Access niet echt geschikt om koppelingen met andere systemen te maken. Wel zijn er opties om Microsoft Access geschikt te maken voor koppelingen. Je kunt namelijk Microsoft Access als front-end gebruiken en SQL Server als backend (database), een client-server oplossing. Deze oplossing is alleen zinvol als de functionaliteiten van de Microsoft Access applicatie voldoen.

Voldoen de functionaliteiten niet meer of nog maar gedeeltelijk bij het ondersteunen van de processen of zijn er performance problemen met de Microsoft Access applicatie dan is bovenstaande oplossing vaak niet de juiste. In dat geval zou een van de onderstaande oplossingen een uitkomst kunnen bieden.

  • Als de functionaliteit niet meer voldoet dan kun je ervoor kiezen om de volledige applicatie nieuw te laten bouwen in de vorm van een web applicatie of een desktop applicatie
  • Zoeken naar standaard software die voldoet. Vervolgens een leveranciersselectie traject starten en eventueel de aanvullende eisen in een maatwerk te laten ontwikkelen in de vorm van een web applicatie of een desktop applicatie

Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.