3 december 2019 Marketing team

Bestaande database met nieuwe applicatie

In dit blogitem zoomen we in op bestaande databases. Hoe kan je met minimale kosten en tijd een volledig nieuwe applicatie laten ontwikkelen.  

Oud versus nieuw

Draait er binnen jullie organisatie nog een oude applicatie?

Binnen organisaties draaien vaak nog oude applicaties. Denk aan een oude webapplicatie, access database of producten die ooit standaard waren en waar de leverancier mee gestopt is. Deze applicaties worden dan vaak nog wel gebruikt. Ze draaien nog op oude hardware of een oude versie OS (Operating System). Het probleem is dat niemand deze applicaties nog durft te onderhouden of op een andere server te installeren met een nieuwe OS of een nieuwe versie van bijvoorbeeld PHP.

Met database versie-update een nieuwe applicatie maken!

De meeste applicaties hebben een database waarin de data wordt opgeslagen. De eerste stap is deze te migreren naar de laatste versie van de database server software, want dit is meestal wel mogelijk. Als dit kan generen wij vanuit de database een volledig nieuwe applicatie. Hierdoor hoeft er geen datamigratie traject plaats te vinden en kan de data in de huidige structuur blijven staan. Klinkt eenvoudig toch?

Het gebruik van oude hardware en OS brengt twee risico’s met zich mee: de kans op uitval is groot en het systeem is kwetsbaar. Dit kan leiden tot een datalek. Als de applicatie alleen intern gebruikt wordt, is dit niet altijd de grootste zorg. Echter, als de applicatie van buiten de organisatie te benaderen is dan is dit wel een punt van zorg.

Maar wat kost dit dan?

Met een standaard blogitem is het voor ons moeilijk te voorspellen wat het precies kost. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de hoeveelheid logica in een applicatie. Want de hoeveelheid logica bepaalt de hoogte van de prijs.

Daarom komen we altijd persoonlijk even kijken om wat voor een soort applicatie het gaat. Betreft het een applicatie voor alleen data invoer, dan kunnen wij vaak al binnen 2 tot 10 dagen een volledig nieuwe applicatie opleveren. En met nieuw bedoelen wij ook nieuw. Elke applicatie bouwen wij met de nieuwste technieken. Wij ontwikkelen applicaties bovendien API first, hierdoor is integratie met andere systemen ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het systeem te koppelen aan een andere systeem om data in te voeren of om vanuit een andere systeem data uit te lezen. Daarnaast zijn onze applicaties altijd te gebruiken op mobiel, tablet en desktop.

Onze applicaties worden gegenereerd met ons eigen low-code framework en hebben geen zogenoemd vendorlock. Ze kunnen gehost worden op zowel Windows als Linux servers en ondersteunen nagenoeg alle gangbare database platformen.

Certigon

Meerdere databronnen koppelen

Als Certigon een nieuwe applicatie ontwikkelt dan is het altijd mogelijk om deze door te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat we eventueel nieuwe functionaliteiten kunnen toevoegen. Het is ook mogelijk om aan de applicatie meerdere databronnen toe te voegen. Laat de applicatie dan ook lezen en schrijven in meerdere databases of laat de applicatie via een API functionaliteit gebruiken uit andere systemen. Over koppelen met meerdere databronnen schrijven wij snel een separaat blogitem.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.