12 mei 2020 Bert Kooij

Binnenkort nopCommerce 4.3 versie

Een nieuwe versie van nopCommerce is in aantocht. Wij keken alvast naar een vroegtijdige versie. Wat is er nieuw? Waarom is deze wijziging belangrijk en zijn er nog andere wijzigingen die voor mij belangrijk zijn?

Technische aanpassing: .NET Core 3.1

We beginnen met een technisch puntje. Deze nieuwe versie nopCommerce 4.3 draait namelijk op basis van .NET Core 3.1. Dit is een framework dat onder water wordt gebruikt en onderhouden door Microsoft. Naast de vele verbeteringen aan o.a. stabiliteit is er nog een belangrijke reden waarom dit een pluspunt is. De huidige versie van nopCommerce draait nog op .NET Core 2.2. Deze versie is op dit moment aan het einde van het leven (End of Life, EOL). Hierdoor komen er geen (beveiligings)updates meer uit. Na deze update wordt het onderliggende framework weer tot 3 december 2022 ondersteund.

Bron: https://dotnet.microsoft.com/platform/support/policy/dotnet-core

Snel, sneller, snelst

Met elke update worden er ook kleine verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de snelheid van nopCommerce. In de nieuwe versie is onder andere het cache systeem onder handen genomen. Dit levert een flinke verbetering op voor het navigeren binnen de webshop, máár ook voor het beheer gedeelte.

Facebook pixel voor advertenties

Met een ‘tracking pixel’ van Facebook wordt een kleine afbeelding en script ingeladen van Facebook. Hiermee kunnen bepaalde acties van een gebruiker worden doorgegeven aan Facebook. Door deze informatie te koppelen aan Facebook Ads Manager worden meer gegevens zichtbaar in het Facebook Analytics dashboard. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om advertenties te tonen aan gebruikers die eerder een product hebben bekeken.

Standaard staat de Facebook pixel uit. Eenmaal ingesteld in nopCommerce wordt de pixel ingeladen. Deze pixel zit standaard ook achter de cookiemelding. De gebruiker dient dus eerst toestemming te geven voordat de pixel informatie doorgeeft aan Facebook.

Tip
Pas je privacy- en cookiestatement ook aan als je gaat werken met pixels voor advertenties!

Plugin voor ShipStation

Met de ShipStation plugin die nu standaard wordt meegeleverd kunnen zendingen automatisch worden doorgegeven aan verschillende partners. Waaronder DHL, UPS maar ook ebay. Waarbij de laatst genoemde een mogelijkheid biedt om de bestellingen die geplaatst zijn via ebay te verzenden via de vertrouwde nopCommerce omgeving.

Kleine verbeteringen

Andere verbeteringen en uitbreidingen zijn:

  • Ondersteuning voor een andere database: MySQL.
  • Verschillende kleine fouten zijn opgelost.
  • Allerlei onderliggende systemen zijn geüpdatet naar de laatste versie.

Wanneer komt nopCommerce 4.3 uit?

Op dit moment worden de laatste testen uitgevoerd door het nopCommerce team. Ook worden de vertalingen nog nagelopen. Een exacte datum is nog niet bekend, maar de ontwikkelingen bevinden zich al wel in de afrondende fase. Uiteraard houden we onze klanten op de hoogte van de laatste wijzigingen.

Vragen?

Heb jij nieuwe functionaliteiten gezien die we kunnen gaan inzetten voor jouw webshop? Of draait jouw webshop nog op een niet meer ondersteunde versie? Certigon is een gecertificeerde nopCommerce partner in Nederland. Wil je weten of wij hierin iets voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.