Brainstormsessie

Over meer dan alleen de functionaliteiten van software

De stap van concept naar digitalisatie

Het laten ontwikkelen van software begint meestal met mooie ambitieuze plannen. De vraag is echter of deze plannen realistisch zijn. Gaat deze stap jou helpen in het bereiken van de doelen die jouw organisatie nastreeft? En hoe gaat de software je hierbij helpen? Hoe vertaal je de eisen en wensen die je hebt naar een concreet plan? Wat is hierbij het juiste verdienmodel of sluiten deze wensen wel aan bij je huidige verdienmodel? Certigon helpt organisaties bij het beantwoorden van deze vragen door het inzetten van brainstormsessies. Wij gaan samen met jou en eventueel je team aan de slag om onder andere deze vragen op zowel strategisch als operationeel gebied te beantwoorden.

Je kunt ons vragen om mee te denken over het automatiseren of verbeteren van processen, maar ook over het ontsluiten van kanalen voor het leveren van producten of diensten. Wij helpen vragen te beantwoorden over de inzetmogelijkheden van verschillende (maatwerk) softwareoplossingen. Ook worden de haalbaarheid van een project en natuurlijk de daarbij benodigde investeringen op de agenda gezet.

Misschien heb je al een aantal eisen en functionaliteiten op papier gezet. Maar vraag je je af of het volledig is? Wil je weten hoe je deze vertaalt naar een concreet plan? Met een brainstormsessies bij Certigon krijg je hierop heldere antwoorden. Aan het einde van deze sessies heb je een plan dat getoetst kan worden aan de haalbaarheid.

 Hoe gaat een brainstormsessie bij Certigon in zijn werk?

  • Aantal: Je kan met maximaal 8 werknemers per groep komen brainstormen. Meer kan ook. Lees over onze aanpak ‘Brainstormsessies voor groepen groter dan 8 verderop in dit stuk.
  • Regie: Wij zorgen ervoor dat de brainstormsessie soepel verloopt. Iedereen die iets wil zeggen komt aan de beurt om input te leveren. Wij leiden de sessie in goede banen. Introvert en extroverte werknemers krijgen het woord, zodat we gezamenlijk alle kennis verzamelen en tot de beste oplossingen komen.
  • Visualisatie: Door de sessie te visualiseren krijgt iedereen een duidelijk beeld van de situatie. Een flipover, whiteboard of gewoon papier, wij zijn ervan overtuigd dat tekenen het denkproces helpt en je daardoor goed het overzicht kan bewaren. Uit ervaring is gebleken dat niemand precies hetzelfde beeld in zijn/haar hoofd heeft wanneer ze hetzelfde idee moeten uittekenen. Wanneer we dit visualiseren zul je zien dat het beeld gedurende de sessie duidelijker wordt. Daarnaast zie je ook dat er meer input komt, ook van de stille medewerker met veel kennis. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.
  • De brainstormsessies bestaan uit twee delen: de opdracht en de discussie.

Brainstormsessie voor groepen groter dan 8

Je wilt een brainstormsessie met een groep groter dan 8 werknemers? Ook dat is geen probleem! Wij delen jouw collega’s in groepen in. Elke groep krijgt een specifiek onderwerp mee en moet deze tot in detail uitwerken. Na deze opdracht presenteren zij de gevonden uitwerkingen aan de rest van de groep. Na elke presentatie is er tijd gereserveerd voor een discussie over de uitwerking, hiervoor reserveren wij doorgaans 30 minuten. Waarom 30 minuten en niet langer? Als we niet tot een resultaat komen in die toegewezen 30 minuten, dan is het onderwerp vaak te complex. Het onderwerp moet dan worden opgebroken in kleinere onderdelen en in een nieuwe brainstormsessie worden uitgewerkt.

Onderwerpen brainstormsessie

Het is bij Certigon mogelijk om over diverse onderwerpen te brainstormen. We houden ons niet alleen bezig met de functionaliteit van een softwareproject. De commerciële haalbaarheid, het verdienmodel of de positie in de markt zijn een aantal onderwerpen die wij ook graag samen met jou uitwerken in een brainstormsessie!

Interesse?

Is jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende brainstormsessie. Ervaar zelf hoe wij deze begeleiden en samen met jouw team tot een oplossing voor jouw vraagstuk komen.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.