Business Intelligence

Maakt data inzichtelijk

Business intelligence geeft inzicht in data

Business intelligence tools helpen organisaties inzicht te krijgen in belangrijke informatie. Deze inzichten kunnen van belang zijn bij het behalen van een concurrentie voordeel. Het doel is om het maken van belangrijke zakelijke beslissingen te vereenvoudigen. Beslissingen worden hierdoor data-gedreven (data-driven).

Business Intelligence kun je inzetten op alle facetten van jouw business. Je kunt data voor verschillende doelen zelfs op meerdere manieren (visueel) weergegeven. Je kunt dashboards inrichten bijvoorbeeld per afdeling, per product of organisatie breed. Ontvang je nu nog briefings in de vorm een rapportage die door een querytool wordt samengesteld of gebruik je hiervoor een excel bestand, waar iemand veel tijd in heeft gestoken? Dan kun je deze in principe vervangen door een Business Intelligence tool die dat en zelfs meer doet. Bovendien wordt het direct aantrekkelijk visueel weergegeven.

Het belang van business intelligence

Wat is het belang van business intelligence? Nou sec gezegd staat Business Intelligence (BI) voor het verzamelen van gegevens binnen het eigen datadomein. Organisaties verzamelen heel veel informatie via verschillende kanalen. Dit kunnen kanalen zijn in eigen beheer maar ook externe bronnen, zoals bijvoorbeeld het weerbericht. Je weet meer van een (potentiële) klant dan je denkt.

Als je al deze data die zich in jouw organisatie bevindt optimaal wilt gebruiken dan is de keuze voor Business Intelligence snel gemaakt. Business Intelligence leidt namelijk tot verhoogde kennis van de processen, jouw klanten en de eigen organisatie. Dit geeft een interessant en belangrijk inzicht. Daarnaast zet het de directie en medewerkers aan tot het nemen van adequate acties en beslissingen, gefundeerd door feiten.

Van datawarehouse naar dashboard

Vaak is de data van een organisatie verdeeld over meerdere systemen. Om de systemen klaar te maken voor het inzetten van BI kijken wij samen met de organisatie welke data van belang is. Deze data wordt meestal eerst verzameld in een datawarehouse. Wij zorgen er daarom voor dat de data uit alle systemen die jij gebruikt in het datawarehouse komen. In het datawarehouse kunnen wij, indien mogelijk, data uit diverse systemen aan elkaar koppelen. Tenslotte wordt deze data via tools als bijvoorbeeld Power BI (PowerBI) in dashboards inzichtelijk gemaakt.

Zie jij al mogelijkheden voor jouw organisatie na het lezen van deze informatie? En wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Wil je je eerst nog verder verdiepen? Download dan onze whitepaper over Business Intelligence of kijk op www.powerbi-dashboards.nl

Voor andere slimme softwareoplossingen kijk je op onze pagina diensten. Wist je dat wij ook softwarebeheer kunnen overnemen?

Certigon, jouw IT partner uit Apeldoorn (Stedendriehoek) staat klaar om samen met jou data inzichtelijk te maken met Business Intelligence.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.