6 mei 2020 Debby Sterk

Certigon ontwikkelt 3D webshop voor Retulp

3D is de toekomst. Vooral nu er meer dan ooit online producten worden gekocht. Het is belangrijk dat je als klant alvast kan zien hoe het product eruit ziet voordat je het bestelt. Vooral wanneer je een product wilt laten bedrukken met een logo, wat als het logo toch niet zo mooi staat als jij in gedachten hebt? Het Apeldoornse bedrijf Retulp gaf ons daarom de opdracht om een nieuwe webshop te ontwikkelen inclusief 3D functionaliteit. Certigon is deze uitdaging aangegaan en we moeten zeggen dat we enorm trots zijn op het resultaat!

Het project

Wij hebben voor Retulp een nieuw e-commerce platform op basis van nopCommerce opgezet. We hebben een orderflow uitgewerkt met hierin zowel een 2D als 3D product configuratie tooling. Door deze tooling kan de fles in 3D worden weergegeven. De klanten kunnen de fles een eigen logo geven en direct zien hoe dat op de fles komt te staan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer de fles geleverd wordt.

Om het proces zover mogelijk te automatiseren is een koppeling gemaakt met ExactOnline. Drukbestanden worden automatisch gegenereerd. Ook is er een directe koppeling gemaakt voor het aansturen van de logistieke partner.

Wil je deze 3D techniek ook ervaren?

Probeer het eens uit. Ontwerp zelf een toffe give away voor bijvoorbeeld een beurs of jubileum door een eigen custom made drinkfles op de nieuwe 3D webshop van retulp. Door de gave 3D feature is het mogelijk om de fles real time te bekijken en het ontwerp aan te passen voordat je het product in gedrukt in jouw handen hebt.

Wist je trouwens dat Retulp actief is in de strijd tegen een overvloed aan plastic. Door Retulp drinkflessen te gebruiken zorgt de drinker ervoor dat de enorme berg aan plastic afval niet nog groter wordt. Het bedrijf streeft naar een wereld met minder afval. Voor 2020 hebben zij zichzelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben.
Retulp thermosflessen worden verkocht via winkels als Simon Levelt, WAAR en Ekoplaza en daarnaast bedrukken zij flessen met logo’s van bedrijven voor bedrijven en evenementen. 

NopCommerce

Certigon is een gecertificeerde nopCommerce solution partner en is specialist in het ontwikkelen van webshops. Is jouw interesse gewekt en wil je weten of wij een 3D feature in jouw webshop kunnen realiseren? Neem dan voor contact met ons op!

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.