6 november 2019 Marketing team

De ondersteuning voor Silverlight van Microsoft stopt

Wat wordt nog wel ondersteund in Silverlight en tot wanneer?

Wil je zeker weten welke versies van verschillende browsers (tot die tijd) nog worden ondersteund door Microsoft dan kun je dat hier checken. Silverlight wordt niet afgesloten, maar er worden geen nieuwe kwaliteitsupdates of beveiligingsupdates meer uitgevoerd en het installatieprogramma is per 12 oktober 2021 niet meer beschikbaar.

Let op
De ondersteuning voor Windows 7 wordt al eerder beëindigd, namelijk per 14 januari 2020. Gebruik jij Silverlight in Windows 7 dan zul je per 14 januari 2020 geen ondersteuning en automatische beveiligingsupdates meer ontvangen van Microsoft.

Migreren. Wat kun je doen?

Microsoft adviseert om als de toepassing niet afhankelijk is van een browser en de applicatie kan worden gemigreerd naar een Windows-bureaubladtoepassing je deze dan kunt migreren naar UWP of WPF op .NET Core. Mocht het wél draaien in een browser dan wordt aangeraden om de applicatie om te zetten naar een webapplicatie. Microsoft werkt op dit moment hard aan Blazor, daarmee kan .NET Silverlight-code opnieuw worden gebruikt volgens Microsoft. Verder kan er in Blazor ook worden gebouwd met C#, HTML en CSS.

Hulp nodig bij het migreren van Silverlight naar een ander platform?

Bij Certigon werken specialisten die jou uitstekend kunnen helpen bij dit migratieproces. Samen kijken we naar wat de best passende oplossing is voor jouw specifieke toepassing. Tegelijk kunnen we bekijken of de applicatie nog helemaal up-to-date is en of er aanpassingen gewenst zijn. Misschien wil je wel dat de applicatie ook mobiel toegankelijk is met bijvoorbeeld een app.

Doordat we een goede inschatting kunnen maken van de benodigde werkzaamheden kunnen we vrij snel inzicht geven in de doorlooptijd en de kosten om de Silverlight applicatie te migreren naar een andere oplossing. De potentiële oplossing zullen we samen gaan bepalen in een brainstormsessie.

Silverlight is ooit door Microsoft ontwikkeld als tegenhanger van Flash Player van Adobe. Het is een ontwikkelingsplatform ideaal voor .NET ontwikkelaars omdat het gebruik maakt van XAML-taal. Bovendien draait het ook op het .NET framework, waardoor het een makkelijke keuze is om de webapplicaties te ontwikkelen met Silverlight. Het platform is bedoeld voor het ontwerpen van complexe interfaces in verschillende webbrowsers, ook wordt het vaak gebruikt als streamingsformaat voor video’s.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.