8 april 2019 Marketing team

De performance van de Microsoft Access applicatie laat te wensen over

stappen ondernemen om performance Microsoft Acces verbetern

De performance van de Microsoft Access applicatie laat te wensen over

Wanneer je organisatie (aantal gebruikers) of de hoeveelheid data groeit dan kan het voorkomen dat de performance van jouw Microsoft Access (MS Access) te wensen overlaat of zelfs in bepaalde gevallen niet meer acceptabel is. Wanneer dit zich voordoet, heb je de limiet van Microsoft Access bereikt.

Om de performance van Microsoft Access te verbeteren zul je stappen moeten ondernemen. De oplossing ligt niet in het maken van aanpassingen in de Microsoft Access applicatie. Je hebt hier niettemin verschillende opties:

  • Microsoft Access als front-end gebruiken en SQL Server als backend (database), een client-server oplossing
  • De Microsoft Access applicatie naar een web applicatie of desktop applicatie ombouwen (maatwerk ontwikkeling)
  • Kijken naar standaard software die de basis functionaliteiten voor het proces biedt en hier een proces specifieke oplossing tegen aan ontwikkelen

Als je als organisatie kiest om de Microsoft Access applicatie om te zetten naar een maatwerk software applicatie (nieuwbouw) dan is het belangrijk dat eerst de functionaliteiten en processen in de Microsoft Access applicatie worden geanalyseerd en worden beschreven in een functioneel ontwerp. Tijdens dit proces kun je ook gelijk de gewenste wijzigingen doorvoeren. Vanuit dit functioneel ontwerp kan een software ontwikkelaar of softwarehuis een nieuwe applicatie ontwikkelen.

Kies je ervoor om te kijken naar standaard software die een groot gedeelte van de basis functionaliteiten ondersteund, zorg er dan voor dat je een gedegen leveranciersselectie doet.

Wanneer standaard software niet de volledige behoefte ondersteund dan kun je de aanvullende behoefte uitwerken in een functioneel ontwerp. Vanuit dit functioneel ontwerp kan een software ontwikkelaar of softwarehuis de aanvullende koppeling op het standaard pakket ontwikkelen.

Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.

, , , , ,

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.