Desktop applicaties

Voor ieder wat wils

Desktop applicatie ontwikkeling voor Windows én Mac

Tegenwoordig spreken we niet meer van een Windows applicatie of een applicatie voor de Apple Mac. Bij Certigon gaat het altijd over desktop applicaties. Immers als je een desktop applicatie ontwikkelt dan wil je niet meer gebonden zijn aan alleen Windows of Mac. Hoe handig is het dan als de applicatie op beide operatingsystemen werkt?

Wat is een desktop applicatie precies?

Een desktop applicatie is een op een computer geïnstalleerd softwareprogramma. Het draait dus niet op een hostingserver zoals bij een webapplicatie, die via een internetbrowser wordt geopend. Dit is daarmee eigenlijk gelijk ook het enige verschil tussen een desktop applicatie en een webapplicatie. Dat de desktop applicatie op de PC of laptop is geïnstalleerd wil niet zeggen dat het alleen data kan verwerken die op je computer staat en dat het geen data kan ophalen uit datasystemen. Dit kan namelijk wel!

Waar moet je op letten bij het ontwikkelen van een desktop applicatie?

Bij het ontwikkelen van de applicatie is het van belang dat je goed nadenkt met welke processen de applicatie te maken krijgt. Als de applicatie centrale data van het bedrijf moet gebruiken dan zal dat van een server moeten komen. Dit betekent dat er dus ook een verbinding moet zijn met deze server.

Wat als de desktopapplicatie tijdelijk geen verbinding kan maken met centrale data?

Als de applicatie verbonden is met de centrale data dan is het belangrijk dat gegevens over en weer worden verwerkt. Het kan voorkomen dat er tijdelijk geen verbinding mogelijk is met deze data, omdat je onderweg bent of omdat je bijvoorbeeld met je laptop niet bij het (lokale) netwerk bent aangesloten. In dat geval kan de desktopapplicatie de gegevens lokaal opslaan totdat er wel een verbinding gemaakt kan worden. Als de applicatie dan weer verbinding kan maken wordt alles alsnog gesynchroniseerd. Dit is echter wel wat ingewikkelder om te bouwen en sowieso niet standaard bij een desktopapplicatie. Is dit een functionaliteit die op je wensenlijstje staat dan is het beter om hier al bij het ontwikkelen van de desktopapplicatie rekening mee te houden. Hier moet je namelijk zogenoemde fallbacks voor laten ontwikkelen.

Applicatie in de store

Zoals je misschien wel weet hebben zowel Windows als Apple Mac eigen app stores. Het is mogelijk om desktop applicaties in deze beide stores te publiceren. Voor Windows is dit de Windows Apps – Microsoft Store en voor Apple is dit de OS X – Mac App Store. Wil je jouw desktopapplicatie ook aanbieden aan andere gebruikers? Dan kunnen wij je helpen met dit proces en ervoor zorgen dat jouw desktopapplicatie in de stores komt.

Een desktopapplicatie van Certigon

Onze ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van een Windows applicatie of een Mac OS X applicatie. Wij gebruiken bij het ontwikkelen van deze applicaties technieken om één applicatie te ontwikkelen die op beide operatingsystemen werkt. Dit doen wij door gebruik te maken van een codebase die beide operatingsystemen ondersteunt. Dit is financieel heel interessant, omdat er hierdoor maar één keer ontwikkelkosten worden gemaakt!

Wil je meer weten over een desktop applicatie van Certigon? Neem dan contact met ons op!

Wij staan voor je klaar om een desktop applicatie te ontwikkelen. Wij zijn jouw softwarehuis in Apeldoorn en de stedendriehoek.

Voor meer informatie over andere software ontwikkel diensten verwijzen wij je graag de pagina softwareontwikkeling. Voor referenties kun je onze referentie pagina bekijken.

Bel ons gerust

055-8442674

Oude Beekbergerweg 19

7331 HL Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.