Webshop

Een online verkoopkanaal is onmisbaar tegenwoordig

Tegenwoordig is voor elk retailbedrijf of groothandel een webshop niet meer weg te denken als verkoopkanaal. Misschien is online zelfs wel je enige verkoopkanaal! E-commerce is hot en booming voor B2C, maar ook zeker voor B2B. Als je jouw online business verder wilt professionaliseren en een nieuw e-commerce platform wenst en één of meerdere koppelingen tussen jouw verschillende systemen wilt realiseren dan kan Certigon je daarbij helpen.

Een webshop van NopCommerce

Of je je nu richt binnen de e-commerce op B2B of B2C, NopCommerce is wat Certigon betreft de beste basis om jouw webshop op te bouwen. De combinatie van open source en commerciële software op basis van Microsoft ASP.Net Core en Microsoft SQL biedt een e-commerce platform oplossing voor zowel corporate als kleinere bedrijven voor het leveren van fysieke alsook digitale goederen. Alle features die je als webshop nodig hebt kun je implementeren in dit platform van NopCommerce, waaronder vele gave marketing tools voor bijvoorbeeld content marketing en aanpasbare feeds voor o.a. Google Shopping.

E-commerce koppelingen

Certigon is specialist in het automatiseren van workflows door het maken van koppelingen tussen verschillende softwarepakketten. Wij kunnen met Nopcommerce koppelingen realiseren met uiteraard Ideal (koppelingen met zelfs 50 payment providers!), maar ook boekhoudpakketten, ERP-systemen en nog vele andere. En heb je wel eens gedacht aan het automatiseren van de communicatie met een logistieke partner? Denk eens aan de tijdsbesparing! Tijd die je nu kunt steken in het laten uitgroeien van jouw merk.

Snel door naar:

Multi-stores; beheer verschillende webshops via één centrale portal

Een multi-store optie biedt je de mogelijkheid om via één beheerportal meerdere webshops te exploiteren. Je beheert het gehele assortiment centraal op een plek en je kunt vervolgens per artikel bepalen in welke webshop je het wilt verkopen. Voor marketingdoeleinden is dit is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld bepaalde producten wilt targetten naar één specifieke doelgroep. Maar je kunt ook denken aan het opzetten van een specialistische webshop gefocust op één merk of productgroep.

Meertalige webshop

Naast het beheer van meerdere webshops kun je heel overzichtelijk je webshop in meerdere talen voeren. De standaard-items als de winkelwagen worden automatisch omgezet in de andere taal. De overige vertalingen zoals pagina’s en de artikelomschrijvingen en dergelijke zijn per categorie eenvoudig te beheren door te klikken op de betreffende taaltabjes. Je kunt jouw omschrijving in meerdere talen dus in één oogopslag terugvinden en naar wens aanpassen.

Multi-vendor support

Met Multi-vendor en dropshipping support kun je zonder eigen voorraad te hebben online producten verkopen of orders verzenden. Je kunt producten aan verschillende leveranciers toewijzen. Zodra een order is geplaatst wordt deze leverancier hiervan per e-mail of via een koppeling met zijn eigen systeem op de hoogte gesteld zodat deze uit jouw naam het product kan verzenden. Misschien wil je een catalogus e-commerce platform opzetten waarmee je jouw community de kans biedt om de door jouw geselecteerde producten van honderden verschillende leveranciers van over de hele wereld overzichtelijk in één shop te shoppen. De leveranciers kunnen door een eigen administrator toegang, product feed of API hun eigen producten beheren of rapportages inzien, uiteraard beperkt dit zich tot alleen hun eigen producten, ze hebben geen inzicht in de data van de andere leveranciers.

Abonnementenverkoop of verkoop van digitale items via een webshop

Verkoop je geen fysieke producten via jouw e-commerce platform, maar wil je bijvoorbeeld e-books of muziek downloadbaar maken? Of werk je met een abonnementen systeem? Dan wil je een webshop waar je producten kunt downloaden na betaling of lidmaatschappen, abonnementen op regelmatige basis kunt factureren en leveren. Ook hiervoor bieden wij ondersteuning.

Webshop voor verhuur van producten

Verhuur je juist auto’s, gereedschap, geluidsartikelen of andere items dan zoek je een platform dat de mogelijkheid biedt om duur en periode per product in te geven. De zogenaamde “rental product” optie voorziet hierin. Je kunt in het product info tabje aangeven met een vinkje of het om een rental product gaat en voor welke duur en welke periode het product te lenen is. Klanten kiezen hun gewenste opties en het te betalen bedrag wordt vervolgens automatisch doorberekend en gefactureerd.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) plugin

Uiteraard hebben wij ook aandacht voor de SEO van jouw webshop. Hiervoor zijn de handige plugins waarmee je nog beter kunt ranken op Google, tags toevoegen, je site indexeren, url redirections beheren of content delen via jouw sociale netwerken en platforms om zo traffic naar je webshop te genereren.

Manage jouw community

Omdat wij snappen dat het vullen van een shop maar een klein stukje is van het beheren van een e-commerce platform kun je kiezen voor een aantal gave features voor marketingcampagnes.

  • Punten spaarprogramma: Geef je klanten de mogelijkheid om punten te sparen en in te wisselen voor aanvullende producten via jouw webshop.
  • Andere relevante producten: Laat om te “upsellen” gerelateerde producten zien.
  • Kortingen en kortingscodes: Geef vaste kortingen of deel kortingscodes uit voor vaste of procentuele kortingen. Je kunt zelf de geldigheid beheren of bepaalde producten uitsluiten.
  • Nieuwsbrieven: Laat je klanten zich inschrijven voor jouw eigen unieke nieuwsbrief die je kunt creëren en beheren via de het platform, maar ook kunt integreren met bijvoorbeeld MailChimp.
  • Content: Je kunt nieuws, blogs, forums, polls of aangepaste pagina’s aanmaken en delen.
  • Cadeaukaarten: Deze functionaliteit biedt je de mogelijkheid om cadeaukaarten online of via de post uit te geven en in te wisselen.
  • Productreviews en ratings: Geeft klanten een stem en vraag om feedback.
  • Productvergelijkingssites: Maak productfeeds die je kunt delen met bijvoorbeeld Google Shopping.
  • Affiliate programma: Beloon je partners voor gegenereerde verkopen of leads.

Wil jij ook worksflows vanuit jouw e-commerceplatform automatiseren of wil jij weten of NopCommerce past bij jou? Heb je een idee voor het opzetten van een eigen e-commerce platform? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Certigon is jouw software specialist in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, ook wel de stedendriehoek.

develop_own_webshop

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.