7 mei 2019 Marketing team

Eenvoudig en snel een nieuwe app maken met Microsoft PowerApps

PowerApps is een initiatief van Microsoft waarmee ontwikkelaars en niet-technische gebruikers mobiele applicaties kunnen bouwen op basis van selecteerbare sjablonen.

Gebruik jij Office 365 voor bijvoorbeeld mail? Dan kun je met Microsoft PowerApps snel interne processen automatiseren.

Als jouw medewerkers een Microsoft Office 365 account hebben dan kun je eenvoudig gebruikers autoriseren (toegang geven) tot bepaalde interne Microsoft PowerApps. Met deze Microsoft PowerApps kun je heel snel handmatige processen automatiseren. En dit kan heel rap worden gerealiseerd. Het programmeren van PowerApps kost eerder uren of dagen dan maanden. Ideaal dus als je snel resultaat wilt boeken!

Gebruik de Microsoft PowerApps op je intranet (Sharepoint) via je Desktop of via mobiel of tablet onderweg. Microsoft PowerApps ondersteunen standaard het Windows, iOS en Android besturingssysteem en kunnen buiten de App stores om op je mobiele device worden geïnstalleerd. Microsoft PowerApps kun je makkelijk integreren met Office 365 Flow waardoor je ook processen kunt automatiseren en data uit diverse systemen kunt gebruiken.

Wat zijn Microsoft PowerApps?

PowerApps is een initiatief van Microsoft waarmee ontwikkelaars en niet-technische gebruikers mobiele applicaties kunnen bouwen op basis van selecteerbare sjablonen. Met behulp van Microsoft Azure, het platform als een service-aanbod en ingebouwde ontwikkelingstools die zich richten op niet-technische gebruikers, kunnen gebruikers zakelijke apps maken, beheren en delen op iOS-, Android- en Windows-apparaten.
(bron Microsoft)

“Forrester names Microsoft PowerApps a leader in low-code development platforms”

Doel van Microsoft PowerApps

Het doel van PowerApps is om zakelijke gebruikers in staat te stellen om nieuwe mogelijkheden te bouwen via apps, zonder dat ze code-expertise nodig hebben. Microsoft heeft een intuïtief visueel ontwerp voor PowerApps, met slepen en neerzet functionaliteit en een vertrouwde look en feel uit applicaties zoals PowerPoint.
(bron Microsoft)

Met Microsoft PowerApps digitaliseer je snel handmatige processen

Met Microsoft PowerApps is het makkelijk om handmatige processen of processen die niet ondersteund worden door je huidige software pakket(en) te automatiseren. Zonder een grote investering in een nieuwe applicatie kun je snel maar toch doeltreffend te werk gaan. Binnen enkele uren danwel dagen kun je al processen automatiseren en zelfs aansluiten op reeds bestaande applicaties, mits deze applicaties koppelingen steunen.

Heb je voor Microsoft PowerApps echt geen programmeer kennis nodig?

Nee helaas is dat niet waar. Je hoeft in sommige situatie misschien geen programmacode te schrijven, maar om een applicatie te maken die ook data opslaat of eventueel data in een reeds bestaande datastore gebruikt heb je wel enige IT kennis nodig.

Wanneer je verder wilt gaan dan de basis die je krijgt, en dit iss al best veel, dan heb je nog steeds programmeurs/IT kennis nodig. Maar je komt met een beetje IT kennis al een heel eind. Je dient wél kennis te hebben van formules. De formules die binnen PowerApps gebruikt worden kun je vergelijken met de formules binnen Microsoft Excel. Let wel op! Maak goede software die voldoet en die ook een bepaalde snelheid (performance) biedt. Hiervoor heb je waarschijnlijk wel een specialist nodig.

Microsoft zegt zelf het volgende over PowerApp ontwikkelaars.

Ontwikkelaars zijn app-makers die code kunnen schrijven om het creëren en aanpassen van zakelijke apps uit te breiden. Ontwikkelaars kunnen code gebruiken om gegevens en metadata te maken, serverlogica toe te passen met behulp van Azure-functies, plug-ins en werkstroomextensies, client-side logica toepassen met JavaScript, integreren met externe gegevens met behulp van virtuele entiteiten en webhooks, aangepaste connectors bouwen en sluit apps in uw website-ervaringen in om geïntegreerde oplossingen te creëren.
(bron Microsoft)

Je kunt ons altijd contacten als je meer weten wilt over Microsoft PowerApps en de toepasbaarheid voor jouw business.

, , , ,

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.