Klantcase

E&M Control Dashboard

E&M Consultants voert interim-, advies- en auditopdrachten uit in strategie, risicomanagement, informatiemanagement, procesmanagement en interne audit. Zij ondersteunen organisaties tijdens de uitvoering van deze verschillende processen. Je moet als organisatie kunnen aantonen dat je in ‘control’ bent tijdens deze cruciale bedrijfsprocessen. Het is daarom belangrijk om inzicht te geven en hierin transparant te zijn. E&M Consultants komt hiervoor met het E&M Control Dashboard (www.emcontrol.nl). Dit is een webbased applicatie die handig en makkelijk in te zetten is om de kwaliteit van de procesbeheersing, interne audits en het risicomanagement te bewaken en naar een hoger niveau tillen. Met het E&M Control Dashboard krijg je inzicht in: de workflow, de risico’s, de beheersmaatregelen, interne audits en de organisatiestructuur. Het Dashboard heeft diverse workflow faciliteiten en een complete integratie van risicomanagement, procesbeheersing en interne audit. Zo kan je altijd aantonen dat jouw organisatie op elk gewenst moment in control is.

De klantvraag

E&M Consultants heeft een dashboard laten ontwikkelen en was op zoek naar een partij die de doorontwikkeling kan overnemen. Zij hebben hiervoor een selectietraject gestart om te zoeken naar een partij om het beheer en de doorontwikkeling over te nemen van de initiële ontwikkelaar. Het project was die partij ontgroeid, door gebrek aan ontwikkelcapaciteit en doordat ontwikkelen niet de hoofdtaak van de onderneming was. Uiteindelijk heeft Certigon een aantal gespreken gevoerd en een kwaliteitscontrole en vulnerabilityscan uitgevoerd. Op basis van die controle is er een voorstel gemaakt voor het overnemen en is er een plan gemaakt voor een kwaliteitsverbetering.

Project E&M Control Dashboard

Nadat het beheer van de applicatie is overgenomen zijn er verschillende validatie ’s en analyses gedaan om de data te controleren die naar de server verstuurd wordt. Vervolgens is de inrichting van deze server volledig aangepast om een toekomstige release te vereenvoudigen. Daarnaast maakt deze inrichting het mogelijk om verschillende portals beter gescheiden te houden. Certigon heeft outdated packages geüpdatet en er zijn een aantal kleinere beveiligingsrisico’s opgelost.

E&M Control Dashboard

E&M had daarnaast ook een aantal zaken in de applicatie die voor de lange termijn uitgebreid moesten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de rapporten die klanten opstellen. Hier moest een generiek format opgezet worden zodat klanten binnen de applicatie blijven om deze rapporten samen te stellen. Verder zijn er veel kleine functionaliteiten uitgebreid en verbeteringen in de user experience doorgevoerd.

Het E&M Control Dashboard is ontwikkeld door een derde partij dus Certigon is gebonden aan de standaarden in de codering zoals die destijds gekozen zijn. Deze standaarden en het bijbehorende framework hebben wij dus overgenomen om te garanderen dat de codebase consistent blijft.

De release was een handmatige actie en deze hebben wij geautomatiseerd in een CI/CD omgeving met Azure Devops.

"Met het E&M Control Dashboard kan je altijd aantonen dat jouw organisatie op elk gewenst moment in control is. "

Het eindresultaat

Certigon heeft met het overnemen van het onderhoud en de doorontwikkeling van het E&M Control Dashboard een eenvoudig en betrouwbaar uit te rollen systeem gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om met één druk op de knop een nieuwe versie naar alle portals uitrollen met minimale downtime.  Zelfs ondanks een aantal restricties, die worden opgelegd door het gekozen framework, draaien de dashboards goed.

“De samenwerking met Certigon ervaren wij als de ideale partnership: constructief, betrokken en professioneel. Wij hopen nog mooie ontwikkelingen en kansen met elkaar mee te maken!”, aldus E&M

De release was handmatig en deze is geautomatiseerd in een CI/CD omgeving met Azure Devops.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.