Klantcase

Migratie Silverlight applicatie M055

Evisiun Totaal Vastgoed Onderhoud B.V. is, zoals de naam zegt, een vastgoed onderhoudsbedrijf. Ze ondersteunen hun opdrachtgevers door het totale vastgoedbeheer voor wat betreft interieur en exterieur uit handen te nemen. Om hun hoge kwaliteit van dienstverlening te borgen tijdens de steeds complexere vragen van hun opdrachtgevers is het heel belangrijk om ook hun ondersteunende IT processen op orde te hebben. Eén van de webapplicaties die zij hiervoor gebruiken is genaamd M055.

De klantvraag

De M055 applicatie is in het verleden ontwikkeld met Microsoft Silverlight. Microsoft maakte echter enige tijd geleden bekend dat zij stoppen met het ondersteunen van dit platform met ingang van 12 oktober 2021. Silverlight wordt niet geheel afgesloten, maar er worden vanaf die datum geen nieuwe kwaliteitsupdates of beveiligingsupdates meer uitgevoerd. Ook is er vanaf die datum geen installatieprogramma meer beschikbaar. Daarnaast zijn er nog meer beperkingen, namelijk dat de enige browsers die de techniek ondersteunen Internet Explorer 10 en 11 zijn. Wil Evisiun dus gebruik blijven maken van een up-to-date en goed toegankelijke webapplicatie dan moeten zij deze migreren naar een ander platform. Na een korte zoektocht kwamen zij hiervoor bij Certigon uit.

Project migratie M055

Het migratieproject bestond uit het ontwikkelen van een webportaal voor het vastleggen en afhandelen van aanvragen, storingen en meldingen zoals alarmen. Dit portaal biedt ondersteuning aan zowel opdrachtgevers als de interne organisatie. De eisen voor toegankelijkheid zijn hierbij meegenomen en de webapplicatie is zonder browserbeperkingen via zowel telefoon, tablet en PC te gebruiken. Daarnaast is er een Backend API (applicatieprogramma interface) ontwikkeld die ervoor zorgt dat alle andere systemen met de applicatie kunnen communiceren. Hierdoor is er nu communicatie mogelijk tussen bijvoorbeeld webportalen, mobiele apps, websites etc. Om daarbij de opslag van data goed te structureren is er ook een digitaal archief ontwikkeld.

M055 applicatie

"Evisiun zorgt ervoor dat haar opdrachtgevers een overzichtelijke, duidelijke en efficiënte manier van vastgoedonderhoud (beheer) én toezicht, administratie en organisatie via het portaal leveren."

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een webportaal die gebruikt wordt door de beheerders van vastgoedobjecten en door afhandelaar, Evisiun zelf. Iedereen beschikt hierdoor over dezelfde up-to-date informatie. De beheerder kan via een eigen inlog al het vastgoed beheren en meldingen aanmaken, bewerken en voorafgaand aan uitvoering goed/ af- gekeurd worden. Meldingen kunnen compleet met ondersteunende foto’s en documenten worden ingevoerd. Er is te allen tijde realtime overzicht van meldingen voor zowel de beheerders als de afhandelaar. Het goedkeuren en afmelden van meldingen gebeurt ook rechtstreeks in het webportaal. Daarnaast kan Evisiun management informatie genereren die wordt weergegeven in PDF en er zijn verschillende mogelijkheden voor het filteren en exporteren van data naar bijvoorbeeld Excel of XML. Evisiun beheert zelf het aanmaken en koppelen van gebruikers aan vastgoedobjecten, hiervoor is dus geen tussenkomst van Certigon nodig. Het eindresultaat is een selfservice webportaal voor het afhandelen van meldingen voor zowel beheerders als afhandelaars van vastgoed.

“Wij zijn zeer content met de communicatie, branchegericht meedenken en de resultaten die samen met Certigon behaald zijn. Het nieuwe portaal is hierdoor nog efficiënter ingericht, inmiddels worden de gegevens realtime opgenomen in overzichten in ons Power BI dashboard”, aldus Evisiun

Het webportaal is ontwikkeld met .NET Core 3.1 en wordt gehost op het cloudplatform Azure

"Deze oplossing is passend voor budgetten tot € 10.000 "

Certigon

Bel ons gerust

055-8442674

Oude Beekbergerweg 19

7331 HL Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.