31 maart 2020 Nina Peeters

Gebruik jij nog Magento 1? Migreer nu!

Heb jij een webshop en gebruik je nog Magento 1? Let dan even op! Vanaf juni 2020 wordt deze versie niet meer ondersteund en loop je aanzienlijke beveiligingsrisico’s. Je kan Magento 1 niet zomaar naar versie 2 upgraden. Je moet dan dus je vaak helemaal opnieuw beginnen. Certigon heeft een alternatief platform, namelijk nopCommerce. Certigon migreert  jouw webshop zonder problemen naar nopCommerce!

Als jouw bedrijf een webshop heeft, dan is de kans groot dat deze gebouwd is met het platform Magento.

Dit open-source platform heeft als voordeel dat het beschikt over een wereldwijd netwerk van softwareontwikkelaars, specialisten, partners en verkopers. Dit platform heeft echter ook nadelen en wij bieden jou een alternatief!

Certigon

Je wilt migreren naar een ander platform, maar je weet niet hoe? Certigon helpt graag samen met jou een nieuwe webshop op te bouwen. Wij hebben de technische kennis en jij hebt de business- en productkennis. Samen kunnen we hierdoor een ijzersterk team vormen. Wij migreren jouw Magento 1 webshop naar het e-commerce platform nopCommerce. Eventueel missende plugins zullen wij kosteloos ontwikkelen, mochten deze er niet zijn binnen nopCommerce.

“Als nopCommerce Solution Partner bieden wij de garantie dat wij over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om het beste uit jouw e-commerce te halen. Daarnaast hebben we toegang tot de support en services van nopCommerce.”

Waarom wordt Magento 1 uitgefaseerd?

Magento 1 wordt uitgefaseerd omdat de support voor versie 1 stopt. Daarnaast draaien veel Magento 1 installaties nu nog op PHP 5.5 of PHP 5.6. Het is gebleken dat hier veel veiligheidsrisico’s inzitten.

Op dit moment zitten er gemiddeld 18 bekende kwetsbaarheden in Magento 1. Heb je nog Magento 1 en draai je nog op een PHP 5 versie? Dan kun je niet altijd zomaar migreren naar een nieuwere versie van PHP. Dit is niet mogelijk omdat vaak het gebruikte thema of de plug-ins (en 3rd party software) niet kunnen worden mee gemigreerd.

Kwetsbaarheden

NopCommerce had in 2019 maar 1 bekende kwetsbaarheid.

Magento (versie 1 én 2) had in 2019 wel 72 bekende kwetsbaarheden.

Gebruik je de laatste versie van PHP 5.6  (PHP 5.6.40)? Hier zijn nog 5 bekende kwetsbaarheden niet opgelost!
Gebruik je een oudere versie (PHP 5.6.30)? Hier zijn nog 29 bekende kwetsbaarheden niet opgelost!
Gebruik je versie 5.5.37? Hier zijn nog 35 bekende kwetsbaarheden niet opgelost!

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.