1 april 2019 Marketing team

Gegevens zijn makkelijk te ontvreemden door de Microsoft Access applicatie te kopiëren

Microsoft Access gegevens zijn makkelijk te ontvreemden door kopie te maken

Microsoft Access gegevens zijn makkelijk te ontvreemden door kopie te maken

In een Microsoft Access (MS Access) applicatie zit zowel het programma als de data(gegevens) in één bestand. Doordat alles in één bestand zit, is dit enkele bestand dan ook makkelijk te kopiëren naar een datadrager, bijvoorbeeld een USB stick.

Hiermee kan een kwaadwillend persoon alle data die opgeslagen is in de Microsoft Access database eenvoudig in handen krijgen. Zelfs wanneer de Microsoft Access database met een wachtwoord is beveiligd, is de data uit de database te halen. Dit wordt gedaan door specifieke Microsoft Access hack tools, die vaak al binnen enkele minuten het wachtwoord hebben gekraakt.

Gezien de nieuwe AVG/GDPR regels die in mei 2018 zijn ingevoerd, kun je wel stellen dat je als organisatie hierdoor niet voldoet aan de wet AVG. Je kunt jezelf afvragen: Moet ik dan helemaal afscheid nemen van Microsoft Access? Nee zeker niet. Er is een oplossing om het systeem werkend te houden.

Microsoft Access (MS Access) is zo gebouwd dat Microsoft Access makkelijk kan samenwerken met Microsoft SQL Server. Hiermee creëer je een client-server oplossing. Waar de Microsoft Access applicatie de cliënt is. De cliënt bevat alle schermen en applicatie logica. De server slaat alle data op, met eventueel logica als stored procedures, triggers etc.

Wanneer je kiest om Microsoft Access te laten samenwerken met SQL Server dan kan de Microsoft Access applicatie nog steeds op een datadrager (gegevensdrager) USB stick worden gekopieerd. Echter de data niet, want deze is opgeslagen in Microsoft SQL Server. Hiermee is direct de basis gelegd om de data in de Microsoft Access applicatie te delen met andere applicaties of om tegen de data andere applicaties te ontwikkelen. Bijvoorbeeld een web portaal/web applicatie of een Desktop applicatie.

Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.

, , , , , ,

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.