17 mei 2021 Marketing team

Hosten op Azure: schaalbaar en flexibel

Je hebt besloten dat je jouw (web)applicaties, databases etc. wilt hosten op Azure. De eerste stap is gezet, maar wat nu?

In het begin was Microsoft Azure echt nog voor de elite onder bedrijven. Dit kwam door de hoge kosten die eraan verbonden zaten. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Azure kan helemaal ingericht worden naar de wensen en eisen van de klant. Dit betekent dus dat ook het kostenplaatje flexibel ingericht kan worden.


Voordelen

  • Geen dure investering in hardware (servers)
  • Abonnement, dus betalen naar gebruik
  • Flexibel, schaalbaar en eigen regie
  • Vooraan bij technologische ontwikkelingen
  • De beste en nieuwste security

Flexibele kosten

Hosten op Azure brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat je zelf kan bepalen van welke opties je gebruik wilt maken. Zo heb je dus de regie over de te maken kosten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de performance van je webapplicaties naar beneden bij te stellen om zo kosten te besparen, maar denk ook aan het gebruik van een zogeheten ‘serverless database’.  Zo betaal je niet voor een fysieke ruimte of mankracht maar betaal je alleen voor wat je gebruikt. Er wordt afgerekend per seconde. Deze oplossing is goed in te richten voor kleine bedrijven waarbij de activiteit in software met verschillende pieken op een dag gebeurd en deze de rest van de tijd niet of weinig gebruikt wordt. Dit principe geldt ook voor veel (web)applicaties en daarom zijn deze bij uitstek geschikt om op zo’n serverless database te draaien.

“Op Azure kan je een heel ecosysteem hosten”

Bij Certigon denken wij met je mee over het gebruik van Microsoft Azure. Het is immers zaak om goed op te letten welke wensen de klanten met zich meebrengen. Door het brede en gevarieerde aanbod van Azure is het altijd wel mogelijk om een passende oplossing samen te stellen. Het is alleen wel van belang om alle opties optimaal in te stellen en zo te voorkomen dat de klant voor verrassingen komt te staan.

Hosten op Microsoft Azure

Op Azure kun je een geheel ecosysteem hosten. Van webapplicaties en databases tot losse stukken code die uitgevoerd worden wanneer nodig zodat hosting kosten laag blijven. Bij Certigon gebruiken we Azure voornamelijk voor: het hosten van Webapplicaties, Databases, documenten en plaatjes die gebruikt worden in een webapplicatie. File hosting is erg goedkoop op Azure en veilig af te schermen voor gebruik binnen de applicatie. Afhankelijk van de eisen van de klant kunnen wij dit automatisch laten schalen voor hoge load of lage kosten. Dit ligt echt aan de wensen van de klant en de aantallen gebruikers die de applicatie gebruiken.

“De inrichting van Azure is vaak straight-forward en makkelijk te realiseren. Wij kijken hierbij altijd naar de wensen van de klant en de al gebruikte infrastructuur voor bestaande software.”

Verder hosten wij hier vaak SQL databases op, de meeste applicaties die wij bouwen gebruiken relationele databases, uitzonderingen daargelaten. De performance van de SQL databases op Azure zijn erg goed. Bij Azure zijn databases voor de buitenwereld af te schermen en zo in te richten dat alleen je webapplicatie er bij kan met alleen de benodigde rechten. Daarnaast biedt het platform  goede schaling aan. Hier zitten wel iets hogere kosten aan over het algemeen, maar er zijn opties om lagere kosten te nemen tegenover lagere performance. Een van de grootste voordelen van het hosten van SQL databases op Azure is dat je Point In Time restore hebt, vertaald je hebt een back-up van elke seconde binnen je retentie periode die licht voor het basic abonnement op 7 dagen en voor het standaard abonnement op 35 dagen.

Daarnaast is er ook de optie om via Docker oude systemen te hosten op een nieuwe platform om de security en flexibiliteit te hebben van de moderne infrastructuur.

Certigon

De ontwikkelaars van Certigon zijn gecertificeerd in het gebruik van Microsoft. Hierdoor kunnen we bijna alles op dit platform hosten voor iedere klant. Het biedt flexibiliteit om te schalen naar de wensen van de klant. Daarnaast sluit de ‘buildstraat’ goed aan op Azure en kunnen wij met een simpele druk op de knop de software releasen. Wil jij jouw applicatie hosten op Azure? Neem gerust contact met ons op.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.