Internet Of Things/IOT

Er is meer mogelijk dan gedacht

Verbinden met Internet of Things (IoT)

Zonder het misschien te beseffen maak jij in je dagelijkse leven al gebruik van IoT. Zo heb je waarschijnlijk al een slimme energiemeter. Of misschien bedien je apparaten zoals de verwarmingsketel via een app op je telefoon. Ook in een zakelijke omgeving kan IoT een grote toegevoegde waarde hebben voor het verbeteren van de besluitvorming of inzichten door bijvoorbeeld realtime data van de productievloer in te kunnen zien of zelfs te kunnen bijstellen. De behoefte aan slimme apparaten die het leven aangenamer, veiliger en efficiënter maken groeit enorm.

“Het Internet of Things, of IoT, is een systeem van onderling verbonden slimme apparaten, mechanische en digitale machines, objecten, dieren of mensen die zijn voorzien van unieke identificatiegegevens (UID’s). Hierdoor kan het gegevens overdragen over een netwerk zonder dat hierbij een menselijke interactie is.”

Zakelijke toepassing IoT

IoT heeft een echte revolutie teweeggebracht in het bedrijfsleven. Van de totale bestedingen aan IoT technologie wereldwijd wordt ruim driekwart aan zakelijke toepassingen van IoT besteed en de verwachting is dat dit ondanks een kleine dip door de coronacrisis zal blijven toenemen. De innovatiemogelijkheden in het bedrijfsleven door IoT oplossingen zijn namelijk eindeloos. Je kunt IoT inzetten om operationele prestatieverbeteringen door te voeren of geavanceerde taken geautomatiseerd en via een “remote device” te laten uitvoeren. Zo kun je beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk inzetten en daardoor kosten besparen!

Voorbeelden van IoT toepassingen

Er zijn verschillende sectoren waar IoT al niet meer uit is weg te denken.

In de agrarische sector wordt het volop ingezet. Zogenoemde devices als schuren, tractoren en weerstations worden geconnect met een IoT oplossing. Deze devices sturen en ontvangen informatie en kunnen opdrachten ontvangen via het internet. Een mooi voorbeeld van het datagedreven “boeren” is de melkrobot waar koeien zelfstandig in kunnen lopen. De robot kijkt door middel van een chip bij de koe of de koe al gemolken is of niet, hoe de gezondheid is of bijvoorbeeld de hoeveelheid melk die de koe produceert.

In de energie sector wordt het toegepast om het uitlezen van meterstanden te automatiseren, maar ook bij nieuwe toepassingen zoals een smartgrid om zo efficiënt mogelijk energie te verdelen nu gebouwen door middel van zonnecollectoren zelf ook energie op wekken. Dezelfde smartgrid oplossing kun je ook voor de (her)verdeling van water en gas inzetten.

De publieke sector zoals gemeentes, politie en brandweer maken ook steeds meer gebruik van IoT. Gemeentes kiezen voor IoT om straatverlichting aan te sturen. Zo ook de gemeente Amsterdam.

Op het gebied van mobiliteit kun je denken aan de “connected car”. Vrachtwagens, bussen of auto’s die verbonden kunnen zijn met verkeerslichten, parkeerplaatsen, bushaltes en realtime data delen over waar ze zich bevinden.

Onze zorgsector zet ook groots in op “digitale gezondheid” door in IoT in te zetten. Een goed voorbeeld hiervan is remote monitoring van patiënten.

Een Internet of Things oplossing van Certigon

Certigon volgt de nieuwste ontwikkeling omtrent Internet of Things op de voet. Wij adviseren onze klanten graag in dit redelijk nieuwe domein in de IT-wereld. En doordat wij deze nieuwe technologie op de voet volgen weten we dat veel spelers al componenten hebben ontwikkeld die kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen IoT toepassing. Een eigen app om slimme apparaten te bedienen kan ook door Certigon worden ontwikkeld. Wij hebben al een aantal mooie IoT oplossingen mogen ontwikkelen. Wil je meer weten over een specifieke toepassing? Wil je een IoT hub* laten ontwikkelen? Of heb je een compleet nieuw idee? Gezamenlijk bekijken we wat de beste oplossing is voor een specifieke situatie. Neem nu contact met ons op.

*Een IoT hub is een endpoint dat alle data van één of meerdere IoT devices kan ontvangen en verwerken. Het verzamelen van data uit één of meerdere apparaten om processen te kunnen voeden valt overigens ook al onder te term IoT.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.