Koppelingen ontwikkelen

Software laten samenwerken

Software laten samenwerken met koppelingen

Software koppelingen, wat zijn het en waar zijn ze goed voor? De meeste ondernemers hebben meerdere informatiesystemen waar vaak overlap van data zit. Denk eens aan een contactformulier of een offerte formulier op je website. Want de informatie van dit formulier kun je (eventueel gedeeltelijk) gebruiken in bijvoorbeeld een nieuwsbrief systeem of in sales funnel software. Hetzelfde geldt als je lead uiteindelijk een klant wordt, want dan moet het ook nog in het boekhoudsoftwareprogramma en de CRM software worden verwerkt. En dit geeft nog maar een simpel idee van de informatieverspreiding binnen een organisatie. Immers zolang het bij een klein aantal aanvragen blijft is het prima handmatig te doen. Maar zodra het meer wordt dan kost het meer tijd en neemt de kans op fouten toe.

Koppelingsmogelijkheden tussen softwarepakketten

Afhankelijk van de koppelingsmogelijkheden van de overige pakketten is er voor bovenstaande niet standaard één oplossing. Certigon heeft veel ervaring met het maken van koppelingen tussen diverse systemen. Deze ervaring hebben wij opgedaan doordat wij door de jaren heen bij verschillende klanten koppelingen binnen bestaande informatiesystemen hebben gebouwd. Hierbij gaat het om zowel kleine koppelingen als grote. Koppelingen waar tien of meer systemen aan elkaar worden gekoppeld en waar meer dan 40.000  informatiepakketjes per dag worden verwerkt. Het is hierbij erg belangrijk dat er een retry mechanisme is wanneer een gekoppeld systeem tijdelijk niet beschikbaar is.

Efficiëntie een kostbare zaak?

De kosten vallen vaak heel erg mee. Met koppelingen is meer mogelijk dan vaak wordt verwacht en het hoeft niet altijd heel veel geld te kosten. Als er met Office365 wordt gewerkt is het bijvoorbeeld mogelijk om via Office365 flow koppelingen te maken. Ook kunnen binnen Office365 Flow bedrijfslogica in de vorm van workflows worden opgenomen. Realiseren van grotere koppelingen kunnen via microservices met een retry mechanisme.

Naast Office365 Flow zijn er meerdere systemen die data koppelingen kunnen ondersteunen, zoals DialogFlow, Form.io, Azure Service Bus, Azure Event Grid. De keuze voor de techniek wordt bepaald door het soort koppeling en het toekomstperspectief van een organisatie.

Wij staan voor je klaar om een data(systeem) koppeling voor jou te ontwikkelen. Wij zijn jouw softwarehuis in Apeldoorn en de stedendriehoek.

Voor meer informatie over andere software ontwikkel diensten verwijzen wij je graag de pagina softwareontwikkeling. Voor referenties kun je onze referentie pagina bekijken.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.