Koppelingen ontwikkelen

Software laten samenwerken

Software koppelingen tussen systemen

Software koppelingen laten meerdere informatiesystemen die (vaak) een overlap in data bevatten samenwerken. Denk maar eens aan informatie die wordt gedeeld via een contactformulier of een offerte aanvraagformulier op je website. Deze informatie, of een deel hiervan, kun je in meerdere systemen willen opslaan. Bijvoorbeeld in een systeem voor een nieuwsbrief of in een softwarepakket voor jouw salesfunnel. Je wilt vervolgens SQL’s (Sales Qualified Leads) direct in jouw CRM systeem verwerken. Een nieuwe klant wil je direct in het boekhoudpakket verwerken. Dit handmatig verwerken is tijdrovend en foutgevoelig. Een koppeling tussen deze systemen is dus een heel praktische en voor de hand liggende oplossing.

Welke koppelingen kun je maken tussen softwarepakketten?

Het onderling verbinden van systemen door middel van een software koppeling is uiteraard afhankelijk van de softwarepakketten die je gebruikt. Er is meestal niet één standaard kant en klare oplossing. Daarom worden koppelingen vaak op maat gemaakt. Soms zijn er echter al wel koppelingen beschikbaar die je (redelijk plug and play) kunt inzetten. Je kunt daarom een keuze maken op basis van beschikbaarheid van standaard softwarekoppelingen. Daarnaast laat je voor niet beschikbare koppelingen of voor een koppeling met maatwerk software zelf een maatwerk koppeling ontwikkelen.

Software koppelingen laten ontwikkelen

Certigon heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van koppelingen tussen diverse standaard softwarepakketten en met koppelingen voor maatwerk softwaresystemen. Soms gaat het hierbij om kleine koppelingen tussen enkele softwarepakketten. Het komt evengoed ook voor dat wij koppelingen maken waar tien of meer systemen aan elkaar worden gekoppeld en waar meer dan 40.000 informatiepakketjes per dag worden verwerkt. Het kan bij zo’n gekoppeld proces voorkomen dat een systeem tijdelijk niet beschikbaar is voor het verzenden of ontvangen van deze pakketjes, daarom zorgen wij er in dat geval voor dat er altijd een retry mechanisme is ingebouwd. Zo ben je ervan verzekerd dat informatie die gedeeld wordt door middel van koppelingen tussen softwarepakketten altijd op de juiste plek terecht komt.

Betaalbare efficiëntie door middel van software koppelingen

Omdat het redelijk vaak mogelijk is om gebruik te maken van standaard koppelingen met bijvoorbeeld Office 365 hoeft het maken van een koppeling hier niet altijd heel veel geld te kosten. Als je met Office 365 werkt kun je namelijk via Office 365 Flow koppelingen maken. Wil je grotere koppelingen via microservices met een retry mechanisme (zie alinea hierboven) realiseren dan zijn er ook andere denkbare oplossingen. Naast Office 365 Flow zijn er meerdere systemen die data koppelingen kunnen ondersteunen zoals DialogFlow, Form.io, Azure Service Bus en Azure Event Grid. De keuze voor de techniek wordt bepaald door het soort koppeling en het toekomstperspectief van een organisatie. Doordat je veel efficiënter gaat werken bespaar je op termijn een hoop geld en zal de investering met gemak, vaak al op korte termijn, kunnen worden terugverdiend.

Wil je meer weten over het laten ontwikkelen van software koppelingen voor jouw (maatwerk) softwarepakketten neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de beste en meest betaalbare oplossing voor jouw organisatie.

Voor meer informatie over andere software ontwikkel diensten van Certigon dan verwijzen wij je graag naar de pagina softwareontwikkeling. Voor referenties kun je onze referentiepagina bekijken.

Certigon is jouw softwarehuis in Apeldoorn en de Stedendriehoek

Bel ons gerust

055-8442674

Oude Beekbergerweg 19

7331 HL Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.