15 juli 2019 Debby Sterk

Kwalitatief goede software is goedkoper

Kwalitatief goede software is goedkoper

Kwalitatief goede software is goedkoper

Stel je wilt een app of een webapplicatie laten ontwikkelen. Je hebt offertes van meerdere aanbieders. Waar let je op? Kijk je alleen naar de prijs? Of let je ook op de kwaliteit? Het eerste is eenvoudig te vergelijken. Het tweede, de kwaliteit, is vaak lastiger. Je checkt daarom wat de ervaringen zijn van anderen door klantreferenties en referenties op internet. Je vraagt je af wat is kwalitatief goede software? Dit is vast een kostbaar geintje? Nee, niet persé.

Kwaliteit software duur of goedkoop?

Als je hebt besloten dat je gaat voor kwaliteit dan kan het zijn dat de goedkoopste partij niet de juiste is. Echter, de duurste partij is ook niet per definitie de juiste. Bij software is kwaliteit van wezenlijk belang. Dit merk je vooral bij de vervolgstap, het doorontwikkelen van de software. Als de software van een goede kwaliteit is dan zal je zien dat de doorontwikkelkosten en de beheerskosten dalen. Reken je de kosten voor de software uit over de gehele gebruiksperiode dan ben je uiteindelijk goedkoper uit dan wanneer je voor de goedkope en kwalitatief mindere software kiest.

Goedkoop = duurkoop

Als de goedkoopste software oplossing niet doet wat was verwacht en vol zit met bugs, dan ben je extra kosten kwijt. Denk aan kosten voor tijd voor het testen en het uitschrijven van de stappen voor het naspelen van een bug. In deze kostbare tijd had je ook andere taken kunt oppakken, die je wellicht meer omzet opleveren.

Goed gestructureerde software

Software van goede kwaliteit is ook te omschrijven als goed gestructureerde of goed georganiseerde software. Is de structuur van de software goed opgezet en alles is overzichtelijk, dan is de software voor de ontwikkelaar snel aan te passen en zullen eventuele bugs snel kunnen worden verholpen. Vergelijk het maar met een map met papieren. Als je de map op een goed georganiseerde manier indeelt dan kun je snel een bepaald stuk terugvinden. Het zoekt nou eenmaal makkelijker dan wanneer je de papieren rommelig in een la opbergt! Dit zelfde geldt voor software ontwikkelen.

Wat is het voordeel van goede software?

Software moet natuurlijk onderhouden worden, dit noemen we updaten. Onderhoud kost geld. Als de kwaliteit van de software goed is dan neemt het updaten minder tijd in beslag. Dit resulteert in een lagere factuur. Een tweede voordeel is dat het doorvoeren van wijzigingen sneller en met minder fouten gaat. Prettig toch?

Kortom je zult als onderneming veel profijt hebben van goede kwaliteit software. Het werkt prettiger en is bovendien kostenbesparend op termijn. Ons advies? Let bij toekomstige offerte trajecten niet alleen op de prijs.

 

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.