Leveranciersselectie

Keuzemogelijkheden inzichtelijk

Software leveranciersselectie: Keuzemogelijkheden inzichtelijk

Heb jij hulp nodig bij het selecteren van software? Wil je weten waar je op moet letten bij het selecteren van een softwareleverancier? Of heb je al een aantal softwarepakketten op het oog, maar vind je het lastig om softwarepakketten te vergelijken? Dan kunnen wij je helpen met dit selectieproces door onze eigen softwareselectie methode in te zetten.

“Voor de meeste organisaties is software enorm belangrijk voor het ondersteunen van processen of het ontsluiten van kanalen. Doordat het implementeren van een nieuw softwarepakket vaak een enorme impact kan hebben op een organisatie, kan het maken van de juiste keuze soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Er hangt immers veel van af!” 

Stapsgewijs software selecteren

Het is belangrijk om een leveranciersselectie voor software stapsgewijs aan te pakken. Door samen met ons de volgende stappen te doorlopen kunnen wij helpen om een duidelijk beeld van de verschillende leveranciers samen te stellen.

Stap 1. Welke behoeftes heeft de onderneming?

Allereerst is het belangrijk welke eisen en wensen een organisatie heeft en waar een softwarepakket moet ondersteunen. Daarom brengen wij samen in kaart welke behoeftes er zijn en waar de software minimaal aan moet voldoen.

Stap 2. Lijst van leveranciers opstellen

Naar aanleiding van de behoeftes die bij stap 1 zijn geïdentificeerd zullen er een aantal leveranciers worden geselecteerd. Wij hebben vervolgens met elke leverancier uitvoerig contact. Tijdens dit contact bespreken wij uitgebreid de eisen en wensen. Naar aanleiding van deze gesprekken wordt er door ons een eindkeuzelijst gemaakt.

Stap 3. Leveranciers vergelijken

Als de behoeftes in kaart zijn gebracht en er is een lijst met leveranciers opgesteld dan wordt er een vergelijking op basis van de behoeftetest uitgevoerd. Op basis van een vooraf bepaald puntensysteem kunnen we dan duidelijk zien welke leveranciers het best voldoen.

Stap 4. Leverancier kiezen

Vanuit de leveranciersvergelijking bij stap 3 kun je duidelijk zien welke software leverancier(s) het beste bij de behoeftes van de onderneming passen en een keuze gaan maken. Natuurlijk zullen wij ook altijd een voorkeursadvies uitbrengen!

Standaard software voldoet niet (helemaal)

Komt uit het softwareselectietraject naar voren dat er niet één standaard software pakket is dat helemaal aan de eisen voldoet? Dan kan het een optie zijn om voor de missende functionaliteiten een maatwerk applicatie ernaast te laten ontwikkelen. Deze applicatie zal dan in het verlengde van het standaardpakket draaien. Soms kan het zijn dat wat je wil gewoonweg nog niet bestaat, dan is een complete maatwerk oplossing misschien wel een oplossing. Ben je bang voor de investering? Kijk dan eens naar onze softwareleaseconstructie.

Wil jij meer weten over een softwareselectie traject met Certigon? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil je maatwerk software laten ontwikkelen of het softwarebeheer laten overnemen? Ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Voor specifieke informatie over onze software diensten verwijzen we je graag door naar de onderstaande diensten pagina’s:

Certigon, jouw partner uit Apeldoorn (Stedendriehoek) staat klaar om samen met jou een leverancier te selecteren.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.