Maatwerk software leasen

Maatwerk software voor iedere organisatie binnen handbereik

Maatwerk software met financieel software lease

Certigon biedt de mogelijkheid tot het leasen van maatwerk software. Het is de missie van Certigon om maatwerk software voor iedere organisatie binnen handbereik te brengen, daarom heeft Certigon een unieke optie voor onze klanten ontwikkelt in de vorm van financieel softwarelease. Software op maat, speciaal ontwikkelt om aan jouw wensen en eisen te voldoen kan, ondanks scherpe prijsstellingen, nog steeds een behoorlijke aanslag zijn op de liquiditeit van een organisatie. Dit is voor organisaties helaas soms een reden om niet te investeren in maatwerk software. Het komt eveneens voor dat organisaties wel beschikking hebben over een maandbudget, maar niet over een investeringsbudget. Software leasen is dan ook voor deze organisaties uitermate geschikt. Wij ontwikkelen daarom maatwerk software voor jouw organisatie die je kunt leasen tegen een vast bedrag per maand. Je hoeft de investering dus niet in één keer te betalen en we vragen geen rente of aanbetaling.

Hoe werkt het?

Certigon maakt een offerte gebaseerd op jouw wensen en eisen voor de software. Deze offerte voor softwareontwikkeling met financial software lease komt tot stand door een intensief overleg of brainstormsessie waarin wensen, eisen, complexiteit en tijdsdruk uitvoerig wordt besproken. Samen leggen we elk onderdeel van het ontwikkeltraject (scope) vast. In de software lease offerte staat vervolgens een duidelijke uitgebreide projectbeschrijving en het totaalbedrag van het project. Zo kom je niet na afloop voor verrassingen te staan.

Er is een keuze om het leasebedrag te verdelen over 6, 12 of 18 maanden. Aan de hand van de termijn voor softwarelease die je kiest, wordt het vaste bedrag per maand berekend. De maandelijkse betalingstermijnen starten zodra het project ook daadwerkelijk begint. Zijn deze termen allemaal betaald? Dan is de ontwikkelde software van jou! Dit is natuurlijk inclusief de intellectueel eigendomsrechten.

Voorwaarden en kosten

Wil je aanmerking komen voor het financieel leasen van software dan moet je weten dat het traject begint met een check op de kredietwaardigheid van jouw organisatie. Dit is nodig omdat zo kan worden bepaald of het voor Certigon mogelijk is om deze software lease constructie aan jouw organisatie aan te bieden.

Als deze check een positief resultaat geeft dan leggen we de maatwerk software leaseconstructie formeel vast. Certigon kan deze vorm van leasen van software aanbieden omdat wij het offertebedrag verzekeren. De kosten van deze verzekering van € 750,- worden bij jouw organisatie belegd. Deze kosten worden verdisconteerd in de door jou gekozen termijnen.

Je betaalt dus geen rente en hoeft geen aanbetaling te doen. Er zijn geen addertjes onder het gras. De kosten en financiële risico’s van het software ontwikkeltraject zijn volledig gedekt door de betaaltermijnen en de verzekering in het financieel software lease plan.

Software onderhoud financieren tijdens software leaseperiode

Gedurende de periode van de maatwerk software leaseconstructie is het ook mogelijk om het onderhoud van de software in de leaseprijs mee te financieren. Op basis van de scope in de offerte kunnen wij een goede inschatting maken van de te verwachten onderhoudskosten. Daarom is het mogelijk om software onderhoud tijdens het ontwikkeltraject mee te financieren voor maximaal 18 maanden. Tevens kan na de initiële leasetermijn een nieuw onderhoudscontract worden ondergebracht in een nieuwe leaseconstructie.

Binnen de maandelijkse kosten van de software onderhoudsovereenkomst vallen onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Maandelijks controle op nieuwe versie van gebruikte componenten, packages en framework.
  • Als voor componenten, packages en framework minor updates beschikbaar zijn, dan zullen deze worden doorgevoerd.
  • Alle functionaliteiten die geraakt zijn door 1 of meerdere minor changes worden getest.
  • De nieuwe versie in de testomgeving en de productie omgeving wordt geïnstalleerd.

Wil je precies weten wat een software onderhoudsovereenkomst bij Certigon inhoudt dan kun je contact met ons opnemen. Wij vertellen je wat we doen in het geval van major changes, security changes en eventuele issues en andere vragen waar je gedurende de onderhoudsovereenkomst mee te maken kunt hebben.

Certigon biedt unieke maatwerk software financieel lease concept

Certigon is uniek in het aanbieden van deze leaseconstructie. Je zult daarom waarschijnlijk veel vragen hebben over hoe het financieel leasen van maatwerk software precies in zijn werk gaat. Dat is natuurlijk geheel terecht. We willen je graag persoonlijk informeren over de stappen die je zult doorlopen indien je gebruik wenst te maken van deze optie. Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je graag meer hierover!

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.