Mobile App ontwikkeling

Een eigen app

Een eigen app laten ontwikkelen

De meesten van ons gebruiken onze mobiele telefoon van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, soms zelfs midden in de nacht als de slaap niet komt. Het is niet overdreven om te zeggen dat we onze mobiele telefoon meer dan 50 keer per dag checken. We gebruiken onze mobiele telefoon om ons sociale leven te organiseren, om onszelf te informeren en niet te vergeten, om te consumeren. Dit doen we veelal met de Android of Apple IOS apps die we vanuit de Playstore of Appstore downloaden. Veel bedrijven haken hierop in door hun (betaalde) diensten beschikbaar te stellen via een app. Wist je trouwens dat je een mobiele applicatie ook kunt inzetten als middel om de bedrijfsvoering efficiënter te maken? Je kunt een app namelijk heel goed inzetten om interne processen te automatiseren en te optimaliseren.

Een mobiele app of mobiele applicatie is een computerprogramma of softwaretoepassing die is ontworpen voor een mobiel apparaat zoals een telefoon, tablet of horloge. Apps kunnen draaien op verschillende besturingssystemen.

Efficiëntere bedrijfsvoering met een mobiele applicatie

Zet een mobiele app in om processen binnen jouw organisatie soepeler te laten verlopen. Mobiele apps worden onder andere gebruikt bij bedrijven die bijvoorbeeld werkorders of inspecties uitvoeren. Maar ook organisaties zoals ziekenhuizen of gemeentes kunnen een app laten ontwikkelen als een efficiënte en vaak noodzakelijke manier om van de standaard papierstroom af te komen of om contact met patiënten, cliënten of bewoners te vereenvoudigen. Daarnaast kun je standaardinformatie zoals inzicht in facturen of voorraden eenvoudig en veilig delen via een eigen app. Je kunt het als organisatie bovendien inzetten voor het afvinken van checklists bij uitvoeringswerkzaamheden.

"Een app levert een bedrijf een besparing op, zowel in kosten als in tijd"

Certigon

Technologie voor ontwikkeling mobiele applicatie

De ontwikkeling van mobiele applicaties gaat erg snel, daarom volgt Certigon alle technologische ontwikkelingen op de voet. De keuze voor een technologie is sterk afhankelijk van de functionele eisen van een applicatie. Hoog technische apps vereisen een ander technologie aanpak, dan administratieve apps. Dit heeft vaak te maken met de interactie van de app en de hardware. De functionaliteit die je zoekt kan meestal al een heel aantal technologieën uitsluiten.

Er is niet één ultieme technologie die voor alle soorten Apps in te zetten is. Een inventarisatie is daarom erg belangrijk. Een korte zoektocht op het internet levert al gauw termen als Native, Native(Hybrid), Hybrid, PWA (Progressive Web Apps) en WASM (WebAssembly) op. Het is natuurlijk mooi meegenomen als de klant goed op de hoogte is van deze verschillende technologieën en hun mogelijkheden. Is dit niet het geval? Dan denken wij graag met je mee, want ons advies maakt de vele keuzemogelijkheden eenvoudiger en meer inzichtelijk!

Mobiele applicatie ontwikkelplatformen

Na deze technologische keuze is de volgende stap het kiezen voor een ontwikkelplatform, want binnen de verschillende technologieën kun je verschillende tools inzetten. Uiteraard hebben wij ons op meerdere ontwikkelplatformen gespecialiseerd. Wij volgen nieuwe ontwikkelingen binnen deze technologie/platformen al in de alpha en de beta fase. Voordat een ontwikkelplatform op de markt is weten wij al hoe en waar we de nieuwste tools op kunnen inzetten.

De platformen waar wij op dit moment een ruime ervaring mee hebben zijn Google Flutter, Microsoft Xamarin, Android Studio, Apache Cordova, PhoneGap, Xcode.

Wil jij ook een mobiele applicatie voor jouw business? Of heb je een ander geweldig idee om een app in te zetten voor jouw eigen organisatie? Of heb jij een idee voor de next Uber of TikTok? Kom met ons brainstormen of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Voor meer informatie over andere software ontwikkel diensten verwijzen wij je graag de pagina softwareontwikkeling. Voor referenties kun je onze referentie pagina bekijken.

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.