Klantcase

Stijlvolle drinkflessen
In strijd tegen plastic

Retulp is een bedrijf dat zich in de strijd gooit tegen de plastic soep. “Wij willen mensen inspireren om uit een aantrekkelijke herbruikbare drinkfles te drinken”, aldus Richard Gabriël, eigenaar van Retulp. “Neem je eigen fles mee want éénmalig is schandalig!” Door Retulp drinkflessen te gebruiken zorgt de drinker ervoor dat de enorme berg aan plastic afval niet nog groter wordt. Certigon heeft voor Retulp een 3D webshop gebouwd.

Retulp streeft naar een wereld met minder afval. Voor 2020 hebben zij zichzelf een doel gesteld: 20 miljoen plastic wegwerpflesjes vermijden en 20 miljoen liter drinkwater doneren aan mensen die het nodig hebben. Echter, om dit doel bereiken was een digitaliseringslag nodig. In zijn zoektocht naar de juiste partij kwam Richard in aanraking met Certigon.

Certigon en Retulp

De twee mannen zijn meteen aan het brainstormen gegaan en daar kwam een duidelijk project uit naar voren: Maak een webshop waarin bedrijven zelf hun opdruk (mock-up) maken en het direct in als een 3D-ontwerp kunnen bewonderen. Het zou klanten in staat stellen om zelf een eigen 3D ontwerp te maken en deze te uploaden naar een digitale 3D fles.

"“Ik heb Amko leren kennen op een netwerkbeurs”, aldus Richard. “Er was direct een vertrouwensband, dus de keuze voor Certigon als softwarebedrijf was een makkelijke.”"

Stijlvolle flessen Retulp

“De samenwerking met Certigon hebben wij zeker als positief ervaren. Er is een duidelijke, open werksfeer en daarom wist elke partij waar hij aan toe was.”

“We moesten de opdruk zelf ontwerpen en dat was veel te veel werk. Daarnaast moesten bedrijven minimaal 50 flessen bij ons bestellen, omdat het allemaal handwerk was. Door onze samenwerking met Certigon wordt het mogelijk om minder dan 50 stuks te bestellen”, vertelt Richard. Door het proces te digitaliseren in een 3D webshop wordt Retulp veel werk uit handen genomen en kunnen ze voortaan kleinere oplages bedrukken vanaf minimaal 10 stuks.

Samenwerking op alle lagen

Natuurlijk ging de samenwerking tussen beide partijen verder dan alleen op directeursniveau. Bert Kooij, software ontwikkelaar van Certigon, en Michel Koridon, commercieel manager custom bij Retulp, hebben op uitvoerend niveau veel samengewerkt. “Tijdens dit project was ik het aanspreekpunt voor Retulp”, legt Bert uit. “De samenwerking was altijd heel prettig.” Michel antwoord bevestigend wanneer hem dezelfde vraag wordt gesteld. “Mijn programeerkennis is nul, maar als ik ideeën had vertelde ik deze aan Bert”, aldus Michel. “Hij maakte dan de vertaling naar het technische aspect van de webshop en zo kwamen we er samen uit.”

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.