Software hosten in de cloud

Uw software altijd en overal
beschikbaar

Software in de cloud, wat is dat?

Software hosten in de Cloud. Veel mensen weten wel iets van de Cloud, maar wat is de Cloud nou precies? Is de Cloud iets voor mij? Is mijn software geschikt om in de Cloud te hosten? Wij helpen graag deze vragen te beantwoorden.

Cloud strategie

Certigon kent de Cloud goed en heeft als software ontwikkelaar veel kennis en ervaring met Microsoft Azure, Google Cloud Platform en AWS Amazon Cloud. Door deze kennis en ervaring kan Certigon de software analyseren. Op basis van de software kunnen wij een Cloud strategie uitwerken. Afhankelijk van het type applicatie kan het zo maar zijn dat de kosten voor het hosten door de Cloud gaan dalen en het service level omhoog gaat. De Cloud kent een groot aantal voordelen:

Betaal alleen voor wat je afneemt

Voor hosten op de Cloud betaal je alleen voor de capaciteit die je afneemt. Bij een goede Cloud strategie zet je in op het minimaal nodige en gebruik je horizontal scaling (meer capaciteit wanneer het ook nodig is bij piekbelasting, zelfs per minuten af te rekenen). Bij on-premise hosting (hosting op een eigen server of Virtual Private Server) ga je altijd uit van het maximaal nodige.

Bij piekbelasting meer capaciteit

Zoals hierboven aangegeven kun je gebruik maken van horizontal scaling binnen de Cloud. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij piekbelasting tussen 09:00-11:00 en tussen 15:00-17:00 extra capaciteit inkopen die je ook alleen maar voor deze tijd betaalt.

Geen onderhoud

Bij het hosten op de Cloud heb je sowieso geen onderhoud van de hardware en zijn er ook geen hardware replacement contracten nodig. Maar als je gaat kijken naar een strategie als Platform as a Service (PaaS) dan is het zelfs mogelijk om het onderhoud aan het operating systeem uit te besteden aan de Cloud provider. Dit komt de kosten ten goede, maar vooral ook de veiligheid.

Back-up strategie

Binnen Cloud platformen zijn er vaak back-up strategieën mogelijk die bij on-premise of VPS (Virtual Private Server) hosting niet mogelijk of niet betaalbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan Point in Time Restore. Dit houdt in dat je binnen de retentie periode naar elk willekeurig moment terug kan. En dit kan tot op de minuut. Dit soort uitgebreide back-up strategieën zijn gewoonlijk niet betaalbaar. Een uitgebreide back-up strategie op de Cloud is echter wel betaalbaar.

De voordelen

Bovenstaande zijn maar een aantal voordelen van het hosten van je software op de Cloud. Wij kijken dan ook graag samen of de software geschikt is om in de Cloud te hosten en welke Cloud-strategie het best bij de software en de organisatie past.

Certigon jouw Cloudpartner uit Apeldoorn (Stedendriehoek).

Bel ons gerust

055-8442674

Wilmersdorf 29

7327 AD Apeldoorn

Maandag - Vrijdag

08:00 – 17:00

Stuur een bericht

info@certigon.nl

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.