19 maart 2020 Marketing team

Thuiswerken? Het kan!

Werken op afstand. Het zijn onzekere tijden, maar juist nu is het belangrijk dat de bedrijfssoftware uitstekend werkt. Kijk maar naar Certigon: veel mensen werken vanaf huis, maar door een feilloos softwaresysteem kunnen we allemaal inloggen en onze werkzaamheden verrichten. Maar wat is er nu allemaal voor nodig om in “de Cloud” te kunnen werken?

Als je thuiswerkt is het van belang dat je ICT-infrastructuur staat als een huis. Je moet kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk, zodat je te allen tijde bij de bedrijfsapplicaties kan. Het is alsof je thuis je laptop openklapt en direct op je kantoor bent. Het is essentieel dat je goed kan communiceren met jouw collega’s en samen het bedrijf op afstand draaiende kan houden. Dit betekent “werken in de Cloud”, maar hoe zet je nu een dergelijke infrastructuur op? Heb je al gehoord van een ‘Unified Communications (UC) platform?’

Niemand is tegenwoordig meer “out of office” als er een goed werkend softwarepakket aan ten grondslag ligt.

Met een Unified Communications (UC) platform is jouw werkomgeving gewoon toegankelijk voor alle werknemers die thuiswerken. Je krijgt een volwaardige, complete functionaliteit en de data is vaak zelfs beter beveiligd. Maar met welke strategie in gedachten richt je nou een dergelijk platform in?

Strategie

Jouw strategie voor dit UC-platform is gebaseerd op een aantal basisgegevens. Zoals de eindgebruikers van de software, welke toepassingen zij dagelijks moeten kunnen gebruiken en hoe ze moeten kunnen communiceren met klanten en collega’s. Het belangrijkste doel van een UC-platform is de bereikbaarheid van jouw bedrijf, de continuïteit van de werkzaamheden en/of levering van producten. Hoe kan je deze het beste waarborgen bij het inrichten van een “thuiswerkomgeving”?

Voordelen

Een goed werkend UC-platform maakt het mogelijk voor jouw bedrijf om de werknemers flexibel in te zetten, hun productiviteit te verhogen en de samenwerkingen tussen collega’s en klanten soepel te laten verlopen.

Altijd bereikbaar

Thuiswerkend personeel zorgt ervoor dat jouw bedrijf altijd door kan gaan ook al wordt dit soms bemoeilijkt door externe factoren. Je staat zo garant voor een constante werkomgeving die de productiviteit van de werknemers verhoogt. Samenwerking met collega’s en klanten is goed geregeld, omdat zij door goede bedrijfsapplicaties op afstand kunnen vergaderen en contact kunnen onderhouden.

Het is bewezen dat werken in de Cloud via een Unified Communication platform bedrijven zelfs tot 67% productiever maakt!

Met een UC-platform heb je alles bij de hand in een en dezelfde werkomgeving. Dit platform zorgt er ook voor dat alle werknemers met dezelfde toepassingen kunnen communiceren met klanten. Alles is immers geregeld door het bedrijf.

Smartphone, laptop en tablet

Een thuiswerkomgeving wordt alleen maar stabieler door het gebruik van bedrijfsapparatuur zoals een smartphone, laptop en tablet. Vooral jongere generaties zijn helemaal toegepast op flexibel werken, vanaf elke locatie naar keuze. Zorg dus voor bedrijfsapparatuur om deze behoefte juist vanuit jouw bedrijf te faciliteren.

Productiviteit

Zorg dat werknemers bij alle bedrijfsapplicaties kunnen en makkelijk en snel toegang hebben tot de geïntegreerde werkomgeving van jouw bedrijf. Zorg dat de software dusdanig goed werkt dat alle bewerkingen die zij doen in een bedrijfsapplicatie ook daadwerkelijk realtime zichtbaar is en deze ook meteen toegankelijk zijn binnen de andere bedrijfsapplicaties. Alles moet naadloos samenwerken om een goede, stimulerende thuiswerkomgeving te creëren.

Stimuleer productiviteit door een goede werkomgeving in te richten!

Het is bewezen!

Werken met een UC-platform laat de samenwerking tussen collega’s en klanten soepel en productief verlopen. Werknemers kunnen realtime communiceren en hoeven niet contant te mailen of te bellen. Het contactmoment tussen de verschillende partijen wordt hiermee juist sneller en effectiever. Daarnaast is het ook mogelijk om bestanden te delen met collega’s en klanten vanaf elke gewenste locatie. De opgeslagen data is door het gebruik van de Cloud door iedereen bereikbaar en kunnen analyses en rapportages sneller gedeeld worden.

Doordat alles in de Cloud staat is er geen limiet op de hoeveelheid data die opgeslagen kan worden.

Ook zijn er veel team-based projectmanagement tools in de markt verkrijgbaar als Slack, Asana. Met deze tools kunnen bedrijven de bedrijfsefficiëntie, productiviteit en samenwerking nog verder verbeteren.

Unified Communication (UC)

Een Unified Communications platform maakt thuiswerken juist simpel voor bedrijven. Gebruikers schakelen snel met elkaar via diverse kanalen. Videoconferentie, groepschat, groepsmail, Microsoft Teams e.a. Veel bedrijven integreren ook het CRM (Customer Relation Management Systeem) op het UC-platform zodat den werknemers over alle klantgegevens kunnen beschikken. De werkomgeving is precies ingericht naar jouw wensen en eisen. De omgeving is dus helemaal gereed en inzetbaar voor jouw werknemers.

Kijk je als eigenaar, directeur of leidinggevende op tegen thuiswerkend personeel? Stop daarmee!

Het is alsof je inlogt op het kantoor. Alle documenten en data heb je bij de hand. Het enige verschil is dat je koffie pakt uit je eigen koffiezetapparaat in plaats van de bedrijfskantine. Waarom zou je niet werken vanuit huis? Je hebt geen reistijd meer. Door de goede ICT-infrastructuur en de uitmuntende software wordt het juist makkelijker om contacten te onderhouden met collega’s en klanten. Je bent soms wellicht zelfs productiever.

Certigon

“Bij Certigon maken wij gebruik van Microsoft Teams als Unified Communication platform. Wij hebben binnen Teams diverse applicaties toegankelijk gemaakt.”

Certigon

Wil je ook een applicatie via Microsoft Teams ontsluiten dan willen wij graag een keer kijken wat de mogelijkheden zijn.

Toekomst

Dus is thuiswerken achterhaald? Zeker niet, zolang de software alle werkzaamheden maar ondersteund. Het enige wat je mist zijn jouw collega’s fysiek op kantoor.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.