13 augustus 2020 Nina Peeters

Voordelen nopCommerce vs Magento

Een vraag die wij vaak krijgen: Moet je nopCommerce of Magento als e-commerce platform gebruiken? Om op deze vraag antwoord te kunnen geven is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat de verschillen tussen beide e-commerce platformen zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

E-Commerce platformen

Magento Commerce en Magento Open Source

Dit e-commerce platform kent 2 opties:

  • Magento Commerce (voorheen Enterprise Edition); en
  • Magento Open Source (voorheen Community Edition).

Magento Commerce is de betaalde versie van Magento. De kosten hiervoor worden berekend op basis van de gemiddelde bruto omzet. Voor een omzet minder dan $1.000.000 begint dit bij $22.000. Voor deze kosten host je het platform in eigen beheer. Wil je de Cloud variant hebben dan kost het je minstens $40.000.

Magento Open Source daarentegen is volledig gratis zonder abonnementen. Bij dit systeem zitten de additionele kosten vooral in eventuele aanvullende plug-ins.

NopCommerce

NopCommerce heeft als e-commerce platform alleen een open source variant. Hierop kan je als gebruiker wel een betaald support abonnement afsluiten. Eventuele aanvullende kosten zitten in de aanschaf van plug-ins van derden.

“Bij Certigon gebruiken we nopCommerce als e-commerce platform.”

CERTIGON

De verschillen

1. Functionaliteiten

De e-commerce platformen hebben een aantal overeenkomsten. Denk hierbij aan out of the box functionaliteiten zoals product en catalogus management, SEO features, ingebouwde statistieken, multi-store en multi-vendor support. Daarnaast hebben ze ook diverse betaal- en verzendintegraties.

Features in Magento Commerce en Magento Open Source

Ondanks deze overeenkomsten zijn er ook zeker verschillen tussen nopCommerce en Magento. Deze verschillen zijn vooral terug te vinden in de betaalde en de gratis versie van Magento! Mocht je dit e-commerce platform willen gebruiken bekijk deze verschillen dan goed voordat je een keuze maakt! Adobe voegt in Magento 2 (de nieuwste variant) meerdere out of the box functionaliteiten toe aan Magento Commerce. Deze functionaliteiten zijn niet beschikbaar in Magento Open Source. Voorbeelden van deze nieuwe features: customer loyalty tools en extra marketing tools (flexibele prijzen, coupons, promoties up-sell en cross-sell).

Features in nopCommerce

NopCommerce daarentegen heeft functionaliteiten vergelijkbaar met Magento Commerce maar heeft deze features out of the box en zonder kosten. Denk bijvoorbeeld aan de uitgebreide Marketing tools die niet beschikbaar zijn in Magento Open Source, maar wel in de betaalde variant. Dus up-sell en cross-sell zijn bij nopCommerce out of the box mogelijk.

2. Maatwerk en aanpassingen

Een essentieel verschil tussen deze e-commerce platformen is de zogeheten ontwikkeltaal. NopCommerce is geschreven in .net Core/ASP.net Core van Microsoft, terwijl Magento is ontwikkeld in PHP, een opensource taal. Algemeen wordt aangenomen dat .net Core en ASP.net Core een productievere omgeving is, waardoor maatwerk en aanpassingen sneller zouden kunnen worden doorgevoerd.

Naast het sneller doorvoeren van wijzingen en aanpassingen is ASP.net Core ook sneller en verbruikt het minder resources. Dit zorgt ervoor dat er mindere server capaciteit nodig is, waardoor de hosting goedkoper wordt.

3. Security

NopCommerce wordt in vergelijking met Magento als ‘veiliger’ beschouwd. Om je een beeld te geven: NopCommerce heeft sinds de lancering 1 beveiligingspatch uitgebracht. Magento heeft daarentegen alleen al in de eerste acht maanden van dit jaar 6 beveiligingspatches uitgebracht.

Het gevolg hiervan is dat de onderhoudskosten voor Magento hoger zullen uitvallen dan voor nopCommerce. Naast de kosten is het installeren van een patch altijd een risico en geeft het een (korte) downtime van de dienst. Daarnaast moet je bij het platform Magento constant updates uitvoeren om de beveiligingslekken op te lossen. Doe je dit niet dan loop je het risico dat jouw webshop doelwit wordt van hackers door de ontstane kwetsbaarheid. Denk hierbij aan hacks, fouten en aanvallen van hackers die proberen in te breken. Bij nopCommerce loop je minder gevaar voor aanvallen omdat er nauwelijks tot geen beveiligingslekken zijn. Bovendien is de gratis versie ‘Magento Open Source’ niet PCI-compatibel. Dit betekent dat Magento Open Source creditcards niet veilig kan verwerken. NopCommerce is wel PCI-compatibel.

4. Ondersteuning

Je bent aangewezen op de online community forums of de basiskennis uit de productdocumentatie. Magento Open Source biedt wel online een forum aan waar leden van de gemeenschap elkaar kunnen helpen.

Om maar met de deur in huis te vallen: Magento Open Source biedt geen ondersteuning.

Premium support is wel beschikbaar voor de betaalde Magento Commerce variant. Prijzen van support voor Magento Commerce support hebben wij niet kunnen vinden. We gaan er dus vanuit dat dit gratis is en dus bij de maandelijkse abonnementskosten is inbegrepen.

Bij nopCommerce moet je een abonnement afsluiten wanneer je extra ondersteuning wilt bovenop het online forum van het e-commerce platform. De kosten bij nopCommerce zijn hiervoor $299 voor 3 maanden of $799 voor een heel jaar.

5. Aantal webshops

Het aantal webshop implementaties van beide platformen is nagenoeg gelijk. Let hierbij wel op dat we spreken over ‘Magento 2’. De oude variant ‘Magento 1’ wordt door Adobe per juni 2020 niet meer ondersteund. Magento heeft met 62.000 op dit moment meer live webshops dan nopCommerce met 58.000. Dit aantal van Magento geeft nog een vertekend beeld omdat er nog ruim 50.000+ webshops draaien op het oude Magento 1, waardoor het totaal van Magento webshops uitkomt op 110.000+.  

NopCommerce door Certigon

Of je je nu richt binnen de e-commerce op B2B of B2C, nopCommerce is wat Certigon betreft de beste basis om jouw webshop op te bouwen. De combinatie van open source en commerciële software op basis van Microsoft ASP.Net Core en Microsoft SQL biedt een e-commerce platform oplossing voor zowel corporate als kleinere bedrijven voor het leveren van fysieke alsook digitale goederen. Alle features die je als webshop nodig hebt kun je implementeren in dit platform van nopCommerce, waaronder vele gave marketing tools voor bijvoorbeeld content marketing en aanpasbare feeds voor o.a. Google Shopping.

Daarnaast zijn we vanaf februari 2020 officieel een nopCommerce Solution Partner. Hiermee garanderen wij over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken om het beste uit jouw e-commerce te halen. Daarnaast hebben we toegang tot de support en services van nopCommerce.

certigon

Als ervaren nopCommerce Solution Partner levert Certigon op maat gemaakte e-commerce-oplossingen in alle sectoren. Onze gecertificeerde developers ontwikkelen veilige, schaalbare en ondersteunde oplossingen op maat. Daardoor voldoen deze oplossingen aan jouw unieke zakelijke behoeften, gebruikmakend van de kracht van nopCommerce.

Naast onze kennis van nopCommerce zijn we ervaren op andere gebieden van softwareontwikkeling, zoals API-ontwikkeling, portals, mobiele apps, connectoren en Business Intelligence. Alle oplossingen die door Certigon zijn ontwikkeld, zijn voorzien van een penetratietestrapport.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.