21 maart 2019 Marketing team

Windows 7 support stopt per 14 januari 2020

windows7 support stopt per 14 januari 2020

Windows 7 support stopt per 14 januari 2020

Microsoft heeft aangegeven dat Microsoft stopt met het leveren van support en daarmee ook updates voor Windows 7 per 14 januari 2020. Wanneer bedrijven niet betalen voor verlenging is 14 januari 2020 de datum dat zij geen updates meer krijgen. Bedrijven kunnen voor een extra bedrag updates blijven ontvangen voor Windows 7 tot 2023.

Vanaf volgende maand zal Microsoft gebruikers een herinnering sturen dat het einde van de ondersteuning nadert. Na 14 januari 2020 zal het Windows 7 besturingssysteem blijven werken, maar zullen er geen updates en patches meer uitkomen. Hierdoor blijven lekken die na deze datum gevonden worden open en blijft het systeem kwetsbaar.

Wanneer je binnen je organisatie nog Windows 7 pc’s hebt en gebruikt dan is het raadzaam om deze te gaan upgraden naar een nieuwere versie van Windows. Geregeld loop je bij een dergelijke migratie tegen problemen aan van software die niet draait op een nieuwere versie van Windows. Als dit standaard software is kun je naar de leverancier van deze software toe om hulp te vragen of om je software te upgraden naar een nieuwere versie.

Maar wat te doen als het om maatwerk software gaat of software die draait op bijvoorbeeld een oudere versie van Microsoft Access of Microsoft Excel? In zo’n geval is het raadzaam om de ontwikkelaar van de software te benaderen en met zijn bedrijf de software te upgraden. Je hebt dan nog een aantal maanden de tijd.

Wanneer de ontwikkelaar of het bedrijf niet meer beschikbaar is, doordat het bedrijf is opgeheven of het product niet te upgraden is, dan is het aan te raden om tijdig hulp in te schakelen van een expert. Als dit tijdig gebeurt, kun je problemen voor zijn. Je kunt dan samen met de expert kijken naar een passende oplossing.

Dus houdt de datum van 14 januari 2020 goed in de gaten.

Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op.

CONTACT

Stuur ons een bericht, bel ons of kom langs.